Direktor Avale ponovo protjeran iz Crne Gore

Dodajte komentar

Doskorašnji finansijski direkor kompanije Beppler & Jakobson, koja gazduje hotelima “Avala” i “Bjanka”, Mihail Peskov protjeran je iz Crne Gore, sa zabranom ulaska na našu teritoriju do 21. jula 2016.

Nakon što je početkom juna sektor granične policije donio rješenje o otkazivanju boravka Peskovu, uslijedila je njegova žalba, koju je Ministarstvo unutrašnjih poslova usvojilo, jer službenik Uprave policije na pomenuto rješenje nije stavio pečat, čime je rješenje oboreno, pišu Dnevne novine.

Međutim, i tada je MUP u svom obrazloženju naveo da su opravdani razlozi za otkazivanje boravka na dvije godine, ali da rješenje poništava isključivo zbog greške koju je službenik napravio. Ipak, novo rješenje sredinom prošlog mjeseca donio je načelnik Sektora granične policije, odjeljenja granične bezbjednosti Bar Vladimir Konotar, kojim se Peskovu naređuje da do 21. jula napusti teritoriju Crne Gore, što je on i učinio.

Kako je navedeno u obrazloženju Konatara, uvidom u putnu ispravu Mihaila Peskova utvrđeno je da od Filijale za upravne unutrašnje poslove Budva ima odobren privremeni boravak po osnovu spajanja porodice, odnosno sa suprugom Tatjanom Peskovom sa rokom važenja do 31. januara 2015. godine. Konstatovano je i da je Peskov obavljao poslove finansijskog direktora iako mu je dozvola za zapošljavanje istekla 21. januara ove godine, te da i dalje potpisuje sva dokumenta društva-firme.

Između ostalog se navodi da imajući u vidu da je Peskov za vrijeme odobrenog privremenog boravka po osnovu spajanja porodice radio suprotno odredbama Zakona o radu i zapošljavanju stranaca, zbog čega su izdati prekršajni nalozi za pravno i odgovorno lice. Konstatovano je da je Peskov radio bez važeće radne dozvole, odnosno suprotno odredbama Zakona koji reguliše zapošljavanje i rad stranaca.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *