Jugopetrol seli predstavništvo iz Kotora u Podgoricu

Dodajte komentar

Gradonačelnica Kotora Marija Ćatović  juče je potvrdila da se  “Jugopetrol” seli u Podgoricu, nakon što je odbornik DPS-a  Žejko Aprcović  zatražio da kolegijum predsjednika  uputi zahtjev menadžmentu te kompanije za informaciju o preseljenju.

Aprcović je naglasio da je  u toj firmi zaposleno oko 250 ljudi, mahom iz Kotora.

“Pozvala sam generalnog direktora “Jugopetrola”, rekao mi je da razmišljaju o preseljenju. Još uvijek nije potpisan ugovor  o razmjeni nepokretnosti, odnosno zgrade u Kotoru za nepokretnost u Podgorici. Saopštio je  da očekuje da će to sve biti završeno do kraja godine. To je privatna firma i mi tu ne možemo ništa.  Zaposlenim je ponuđen prelazak u Podgoricu, a ko neće dobiće otpremninu”, kazala je Ćatović.

Da li Jugopetrol prelazi u Podgoricu?

Izvršni direktor kotorskog “Jugopetrola” Janis Geroulanos kazao je da za sada ne može odgovoriti na pitanje o mogućnosti preseljenja kompanije u Podgoricu.

“Trenutno nemam konkretnijih informacija koje bih mogao da vam saopštim, a kada ih bude objavićemo”, poručio je Geroulanos Radio Kotoru.

Inače, niko od zaposlenih koje je ovaj medij kontaktirao nije želio javno da govori o za sada još nezvaničnim najavama da bi i kompanija “Jugopetrol” Kotor mogla uskoro dobiti podgoričku adresu. Nezvanično, to je već gotova stvar i samo se čeka nalaženje odgovorajućeg objekta koji bi mogao da se zamijeni za poslovnu zgradu u centru grada.

Informacije do kojih je Radio Kotor došao govore da su nekim radnicima ponuđene otpremnine, dok većina brine kako će uskladiti svoj porodični život sa mogućnošću da uskoro budu primorani da na posao putuju 90 kilometara, ili da plaćaju smještaj u Podgorici, naravno ukoliko se odluče da i dalje rade u “Jugopetrolu”.

Ova tema kod Kotorana, već naviknutih na odliv firmi i institucija u glavni grad, naišla je na neodobravanje, ali i mirenje sa sudbinom da je i tako nešto moguće. Posebno iz razloga jer se radi o privatnoj kompaniji.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *