Srbija: Dobit Grawe osiguranja 3 mil. eura

Dodajte komentar

Grawe osiguranje u Srbiji ostvarilo je u 2013. neto dobit u od oko 3 miliona eura, dok su prihodi od premije osiguranja dostigli nivo od 2,269 milijardi dinara (nešto manje od 20 miliona eura), saopšteno je iz tog osiguravajućeg društva.

“Aktiva društva premašila je 14 milijardi dinara, što potvrđuje finansijsku snagu i poziciju među liderima na tržištu osiguranja života u Srbiji“, izjavio je generalni direktor Grawe osiguranja u Srbiji Christof Zettel povodom predstavljanja poslovnih rezultata kompanije.

Broj aktivnih ugovora o osiguranju života premašio je 45.000, rekao je Zettel te dodao da je aktiva društva u odnosu na 2012. uvećana 14 posto, da zaračunata premija bilježi stabilan rast, a profitabilnost iznosi 49 posto.

U strukturi ulaganja društva na kraju prethodne godine s udjelom od 96 posto dominirali su vrijednosni papiri koje je izdala država, a slijede depoziti i gotovina s udjelom oko tri posto.

Ukupni kapital Grawe osiguranja u Srbiji u 2013. iznosi 2,41 milijardu dinara.

“U ovoj godini planiramo promociju novih proizvoda osiguranja života, nova zapošljavanja i razvoj vlastitog obrazovnog centra za zaposlene – Grawe Akademije, te dalje unapređenje poslovnih procesa Društva”, dodao je Zettel.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *