Crna Gora predsjedava Balkanskim udruženjem žena u zanatstvu

Dodajte komentar

Crna Gora će u naredne dvije godine predsjedavati Balkanskim udruženjem žena u zanatstvu, odlučeno je na redovnoj godišnjoj skupštini tog udruženja, održanoj 19. juna u Bugarskoj.

Za predsjednicu Balkanskog udruženja žena izabrana je Edita Dautović, članica upravnog odbora Udruženja preduzetnica Crne Gore, koje je jedno od osnivača te regionalne organizacije.

“Odluka, da Crna Gora bude predsjedavajuća, je donijeta jednoglasno od strane predstavnica, svih devet zemalja clanica Udruženja: Bugarske, Moldavije, Rumunije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Kosova, Albanije, Srbije i Crne Gore”, navodi se u zajedničkom saopštenju Balkanskog udruženja žena u zanatstvu i Udruženja preduzetnica Crne Gore.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Edita Dautović je kazala da će se truditi da na najbolji način promoviše Crnu Goru i žene preduzetnice.

“Želim dati doprinost ženama u zanatstvu, afirmisati tradicionalne zanate, napraviti spoj tradicionalnog i modernog, podržati žensko preduzetništvo podjednako u svim branšama I djelatnostima, kao i pronaći dobar put za rijetke profesije inovativnost socijalnog preduzetništva, IT sector, iskoristiti dobre primjere i preporuke Njemačke i afirmisati žensko preduzetništvo u Jugoistočnoj Evropi”, istakla je ona.

Prva od aktivnosti predsjednice Edite Dautović bila je radionica u Sofiji na temu “Menadžment asocijacija i udruženja”.

Dautović će po povratku u Crnu Goru, organizovati u Kotoru radionicu “Menadžment rizika” u saradnji sa Srednjestaleškim biroom Balkan, Zanatskom komorom Koblenc i Zanatsko-preduzetničkom komorom Crna Gora.

U avgustu je planiran nastavak projekta “Osnaživanje žena-Zapadni Balkan”, u okviru koga će biti realizovano niz aktivnosti ,a sve sa ciljem da se promovišu žene preduzetnice.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *