Kako ustanoviti da li postoji određena email adresa?

Dodajte komentar

Ponekada dođemo u posjed određene imejl adrese, ali nismo sigurni da postoji. Kako da to ispitamo? Moguća su dva načina.

1. Pošaljite anoniman imejl

Prije svega, prvo što možemo da uradimo je da pošaljemo imejl na tu adresu. To možete uraditi sa svoje regularne adrese ili neke druge anonimne nove adrese, jer ne želite da pošiljalac sazna ko mu piše. Ako se imejl vrati sa automatski generisanim odgovorom koji kaže: Account doesn‘t exist, Undeliverable ili slično, tada možete biti sigurni da adresa ne postoji. U suprotnom, trebalo bi da adresa postoji, ali opet ne možete biti sigurni.

2. Onlajn provera

U situaciji kada ne dobijete povratni odgovor ili ako ne želite da se bakćete sa slanjem anonimnih mejlova, onda možete koristiti neki od dostupnih onlajn servisa, koji provjeravaju da li neka adresa postoji na servisu. Jedan takav servis je:

http://verify-email.org/

Odmah ćemo da vam kažemo da ne garantujemo sto procentnu tačnost, ali smo mi ispitali nekoliko lažnih i pravih mejlova i za svaki pokušaj  nam je pokazao tačan rezultat.  Ukucajte imejl adresu i kliknite na Verify. Ako se pojavi rezultat plave boje i ispisano Result: Ok, onda znači da adresa postoji.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *