Bečićki hotel “Mediteran” treći put na doboš, za 53,7 miliona eura

Dodajte komentar

Stečajna uprava budvanskog preduzeća Maestral turs raspisala je treći oglas za prodaju hotela Mediteran u Bečićima po početnoj cijeni od 53,7 miliona eura, koja je 4,8 miliona niža nego na prethodnom tenderu. Na prvom tenderu hotel je procijenjen 67 miliona.

Na prodaju je, osim hotela Mediteran, ponuđena i proizvodno-tehnološka i ostala oprema za 2,2 miliona, katastarska parcela od 484 kvadrata za 320,12 hiljada i jahta Kranč Atlantik 40 za 198,2 hiljade. Početna cijena kompletne imovine Maestraltursa, čiji je vlasnik Blažo Dedić, iznosi 56,5 miliona i pet miliona je niža nego na drugom oglasu.

Ponude za imovinu Maestral tursa se mogu dostavljati podgoričkom Privrednom sudu do 29. jula, a biće otvorene 1. avgusta u hotelu Mediteran. Uz ponudu je obavezan depozit od pet odsto.

Hotelski kompleks izgrađen je na parceli od 16 hiljada kvadrata i obuhvata hotel Mediteran, kategorisan sa četiri plus zvjezdice. Hotel ima 230 soba sa 547 ležaja.

Stečaj u Maestral turs uveo je stečajni sudija Dragan Vučević 7. juna prošle godine na zahtjev austrijske Hipo Alpe Adrija banke. Hipo banka je hotelu Mediteran odobrila dva kredita u iznosu od preko 10 miliona eura. Prvi kredit od 5,33 miliona eura dat je 2007. godine, a za njega je pod hipoteku stavljen hotel Mediteran. Hipo banka ima još jednu hipoteku od pola miliona na ime kredita iz 2008. godine. Račun firme bio je u blokadi pet godina zbog duga od četiri miliona.

Dedić je javnosti poznat po tome što ga vlasti u Beogradu sumnjiče da je za narko-bosa Darka Šarića prao novac od prodaje kokaina. Viši sud u Podgorici je prošlog ljeta donio rješenje da se Dedić izruči Beogradu, a za njim je bila raspisana i crvena interpolova potjernica. Dedić je u više navrata negirao navode specijalnog tužilaštva u Beogradu da je u Srbiji prao Šarićev novac, kupujući upravo preko Maestral tursa hotele i ostale nekretnine u Vojvodini. Dediću su u Srbiji zaplijenili hotele koji su bili u vlasništvu Maestral tursa.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *