Ko je favorit za kupovinu srpskog Telekoma?

Dodajte komentar

Dojče telekom je zainteresovan za preuzimanje Telekoma Srbija, piše Blic i dodaje da je ta njemačka telekomunikaciona kompanija “favorit” srpske vlade.

Izvor lista kaže da je Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) zainteresovana za ulazak u Telekom Srbije, ali da je u Vladi Srbije “favorit” Dojče telekom koji posluje u 50 zemalja i zapošljava 230.000 ljudi.

“Dojče telekom je vlasnik telekomunikacionih kompanija u Hrvatskoj i Crnoj Gori. Prije dve nedelje je dao ponudu i za privatizaciju Telekoma Slovenije, pa je logična njegova namjera da ulaskom u Srbiju zaokruži poslovanje na Balkanu”, naveo je neimenovan sagovornik Blica.

Isti izvor je istakao da bi Dojče telekom kupio većinski dio u Telekomu Srbija, dok je EBDR institucija koja je u Srbiji, do sada, kupovala manjinski udio u kompanijama i bankama.

Plan je da se kupac Telekoma Srbija nađe do kraja godine, a prociena je da bi se njegovom prodajom moglo dobiti najmanje 1,4 milijardi eura, na koliko je ta kompanija procijenjena 2011. godine, piše Blic.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *