Kijev može da kupi gas na eBay – u

Dodajte komentar

Moskva bi mogla uskoro da zavrne gas Ukrajini? Bez brige. Sada Kijev – ili bilo ko drugi – može da kupi ruski gas na Ibeju.

Naime, jedan entuzijasta pokrenuo je aukciju po cijeni od samo jedan dolar za 1.000 kubnih metara gasa. Ta cijena je od tada skočila na preko 1.270.000 dolara.

Aukcija ruskog prirodnog gasa, počela je u četvrtak kasno uveče, ali je stekla ogromno interesovanje za veoma kratko vrijeme, i cijena ne prestaje da raste, kao i broj ponuda.

U opisu svog “proizvoda” koji prodaje, prodavac poziva ljude da kupe gas, istakavši da je cijena čak pogodna za Ukrajinu koja je bila poslednjih mjeseci u centru pažnje zbog sukoba Kijeva i Moskve oko plaćanja gasa.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Pa, Ukrajinci, požurite! Dajte svoju ponudu! Cijena je sve veća i veća. Prodavac poziva zemlje sa “ekonomijama u krizi “, da učestvuje i ponudi “tako da možete još više uštedjeti”.

“Kupi ruski prirodni gas danas i energetski obezbijedi svoju malu evropsku zemlju za duge zimske večeri”, navodi prodavac.

Naravno ponuđači treba da budu svjesni troškova isporuke , što će “zavisiti od troškova izgradnje gasovoda do vaše zemlje “, sarkastičan je prodavac.

Inače, gasna kriza, zbog nesporazuma Kijeva i Moskve oko cijene ruskog gasa, krajem ove sedmice je dostigla vrhunac. Ukrajina je direktno okrivila Rusiju za neuspjeh najnovijih gasnih pregovora i najavila da će od ponedeljka, 16. juna, potpuno prestati da uvozi gas iz Rusije, a rješenje spora potražiti na Međunarodnom arbitražnom sudu u Stokholmu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *