Bojkotuju Amazon jer ne plaća porez

Dodajte komentar

Kupci u Britaniji pozvani su danas da bojkotuju poslovanje američke kompanije za trgovinu preko interneta Amazon, jer je prošle godine ta firma platila porez od samo 4,2 miliona funti, uprkos prodatoj robi u vrijednosti od 4,3 milijarde funti.

Predsjednica Komiteta britanske vlade za nadzor javne potrošnje, Margaret Hodž, zatražila je od kupaca da pronađu alternativu, i istakla da Amazon mora da plati odgovarajući porez, piše britanski list „Gardijan“.

„Ovo je nečuveno. Oni zarađuju od neplaćanja poreza. Više neću koristiti usluge Amazona. Moramo kupovati preko nekog druge kompanije“, izjavila je Hodžova.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Prema najnovijim podacima, Amazon je u posljednjoj deceniji platio samo deset miliona funti na ime poreza u Britaniji ,dok je samo u protekle četiri godine, ova kompanija u toj zemlji ostvarila prodaju od 23 milijarde funti.

Kompanija Amazon je u mogućnosti da plaća niži porez, jer kada kupci u Evropi kupuju sa neke lokalne internet stranice, plaćanje se obavlja preko Amazonove podružnice koja je se nalazi u Luksemburgu, zemlji koja ima nisku poresku stopu

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *