Šta vole Crnogorci?

Dodajte komentar

Kada bi prosječni crnogorski građanin imao neograničeno novca na raspolaganju i ukoliko bi pri kupovini isključivo odlučivao na osnovu kvaliteta, koristio bi Samsung mobilni telefon i HP prenosni računar, išao bi na koncerte Rolling Stonesa, Madonne ili Sergeja Ćetkovića, i najradije gledao utakmice u kojima igra Real Madrid.

To su rezultati prvog crnogorskog QUDAL – QUality meDAL – DEEPMA istraživanja koje je u martu ove godine sprovela švajcarska organizacija ICERTIAS – International Certification Association GmbH sa sjedištem u Cirihu putem web ankete na uzorku od 1.200 crnogorskih građana, korisnika interneta starijih od 15 godina.

Cjelokupno istraživanje QUDAL u Crnoj Gori obuhvatilo je više od stotinu komercijalnih i nekomercijalnih kategorija (npr. najkvalitetnije mlijeko, najkvalitetniji automobil, najkvalitetniji domaći pjevač i sl.).

“Projektom QUDAL želimo skrenuti pažnju potrošača da imaju potpuno pravo da žive kvalitetnije i zahtijevati na tržištu viši kvalitet za svoj novac,” ističu u ICERTIAS-u.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“Koji je po vama trenutno u svijetu apsolutno najkvalitetniji sportista /sportistkinja?”

Najveći broj anketiranih, na ovako postavljeno pitanje, odgovorio je – “Novak Đoković”.

Kada su crnogorski građani upitani o tome koji je po njima trenutno apsolutno najkvalitetniji sportski klub u svijetu (bez obzira o kojem je sportu riječ), najveći broj ispitanika odgovorio je – “Real Madrid”.

Na pitanje o apsolutno najkvalitetnijoj muzičkoj grupi u svijetu, najveći broj crnogorskih ispitanika naveo je “Rolling Stones”. U kategoriji najkvalitetnijeg muzičkog izvođača odnosno pjevača/pjevačice u svijetu – na prvom mjestu našla se – “Madonna”.

Kada je pak riječ o kvalitetu osoba, projekata, organizacija i sl. crnogorski građani u QUDAL istraživanju na prvo mjesto u kategoriji najkvalitetniji sportista/sportistkinja u Crnoj Gori stavljaju Radmilu Petrović, dok je apsolutni pobjednik u kategoriji najkvalitetniji crnogorski sportski klub (nezavisno od toga o kojem je sportu riječ) rukometni klub ŽRK Budućnost.

Kao najkvalitetniju muzičku grupu u Crnoj Gori, najveći broj ispitanika u QUDAL istraživanju navodi grupu Perper, dok u kategoriji najkvalitetniji pjevač/pjevačica u Crnoj Gori najviše navode Sergeja Ćetkovića.

U komercijalnim kategorijama QUDAL istraživanja, kao ponuđače apsolutno najvišeg stepena kvaliteta, crnogorski građani navode na primjer: Imlek (kategorija: mlijeko); Nescafé (kategorija instant kafe); Nektar (kategorija voćnih sokova); Knjaz Miloš (kategorija gaziranih voda); Nivea (kategorija krema za lice); HP (prenosni računar); Adidas (sportska obuća); Crnogorska komercijalna banka (banka); Lovćen osiguranje (osiguravajuća kuća), Visa (kreditna kartica) i dr.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *