Apple vs. Samsung: Najveći rat u svijetu tehnologije

Dodajte komentar

Informacije koje se na suđenju ove dvije kompanije svaki put otkrivaju pokazuju koliko se dva najveća tehnološka giganta na svijetu ne podnose. Saznajte sve tajne “svetog rata” u IT svijetu.

 

Apple vodi “sveti rat” protiv Google-a

Čuveni vizionar i bivši prvi čovjek Apple-a, Steve Jobs često je svojim zaposlenima slao mejlove u kojima je govorio kako treba voditi “sveti rat” protiv internet giganta Google-a. On se sa vodećim ljudima sastajao samo kako bi diskutovao o tome.

Samsung već dugo planira da odustane od Androida

Samsung je postigao dosta sa Androidom, ali ova kompanija vidi i probleme sa ovim operativnim sistemom, a najveći su nedostatak kontrole i rivalstvo sa drugim proizvođačima koji koriste ovaj softver, prenosi Telegraf.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Apple je broj jedan na listi neprijatelja, ali su tu takođe i Google, HTC i LG. Ovo otkrivaju i nedavno objelodanjeni dokumenti koji pokazuju da se Samsung bori da ostane na prvom mjestu kada su u pitanju ažuriranja softvera, i radije bi koristili svoj operativni sistem umjesto Androida.

Apple razmišlja o konkurenciji više nego što pokazuje

Postoji vjerovanje kako Apple ne razmišlja o svom udjelu na tržištu i zaradi. Naravno da i ova kompanija itekako razmišlja o pomenutoj temi samo što to ne želi da prizna.

Nedavno je otkriven dokument koji je dio istraživanja o tome šta konkurentski telefoni nude kupcima i zbog čega su popularni.

Android nije želio touchscreen ekran dok se nije pojavio iPhone

Dokument iz jula 2006. godine pokazuje da je lansiranje iPhone znatno uticalo na dalji razvoj Androida, koji je u početku bio planiran kao telefon sa dugmićima. U dokumentu je stajalo da touchscreen neće biti podržan.

Tablet Galaxy Tab bio je čist promašaj

Mnogi su se 2011. godine smijali Samsungu kada je objavio da je prodao 2 miliona primjeraka tableta Galaxy Tab do kraja 2010. godine. Pretpostavlja se da ovaj broj označava koliko je prodato radnjama, a ne pravim kupcima.

Samsung pažljivo prati sve glasine o iPhone-u

S obzirom da Samsung želi da naškodi Apple-u, najjednostavniji način za ovo je da pusti neku netačnu informaciju u vezi sa njihovim predstojećim uređajima. Južnokorejski proizvođač pažljivo sluša svaku novu informaciju o svom najvećem rivalu, i odmah reaguje na nju.

Svi kopiraju

Brojna dokumenta pokazuju da su obje kompanije uzimale određene dijelove od suprotnih strana kako bi poboljšale one dijelove u kojima kaskaju za konkurencijom.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *