Kontejnerski terminali zabilježili gubitak u prvom kvartalu od 377 hiljada eura

Dodajte komentar

Firma Kontejnerski terminal i generalni tereti završila je prvi kvartal sa gubitkom od oko 377,44 hiljade eura, 55 odsto većim u odnosu na isti period prošle godine.

Prema podacima iz izvještaja o poslovanju koji je objavljen na sajtu Montenegroberze, poslovni prihodi preduzeća na kraju marta su iznosili 4,5 miliona i bili su skoro tri puta veći nego u uporednom periodu.

Poslovni rashodi,  porasli su 2,7 puta na 4,78 miliona. Troškovi zarada, naknada i ostali lični rashodi dostigli su 4,29 miliona eura, amortizacije i rezervisanja 305,98 hiljada, a materijala 88,35 hiljada eura. Na ostale poslovne rashode odnosilo se 96,49 hiljada EUR.

Ukupna aktiva preduzeća, kojom od januara upravlja turska kompanija Global Ports, iznosila je na kraju prvog tromjesečja 60,9 miliona eura.

Akumulirani gubitak je dostigao 14,38 miliona eura, kratkoročna rezervisanja i obaveze 2,76 miliona, a dugoročna 1,2 miliona eura.

Odložene poreske obaveze iznose 65,84 hiljade EUR.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Predstavnici Vlade potpisali su sredinom novembra prošle godine ugovor o prodaji 62,09 odsto kapitala KTGT-a Global Portsu za oko 8,07 miliona eura, dok je krajem decembra potpisan i ugovor o koncesiji za lučke djelatnosti, opravku, finansiranje i održavanje za to barsko preduzeće, na period od 30 godina. Global Ports je zvanično preuzeo upravljanje 17. januara, kompanijom koja je Odlukom Vlade iz 2008. godine izdvojena iz Luke Bar.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *