Bezobrazno skupi bicikli

Dodajte komentar

Iako će većina reći da je bitno da bicikl zadovoljava funkcionalne kriterijume i da cijena nije bitna, vlasnici ovih bicikla vjerovatno se ne bi složili s tim. Mnoge slične verzije ovakvih bicikla mogu se pronaći mnogo jeftinije, no ovi imaju i posebne dodatke zbog kojih su toliko skupi.

 

 

10. Channel Bike – Limited edition

Ovaj Limited Edition Chanel Bike je zanimljiva novina u svijetu bicikala. Samo 50 ih je izrađeno, a cijena od samo 17,000 dolara im garantuje dobar tržišni uspjeh. Chanel Bike cilja na kupce kojima je stalo do kvalitetnih detalja poput  prošivenih kožnih ručki volana, sjedišta izrađenog kod legendarnih Brook Brothersa, pumpe za gume prekrivene kožom s Chanelovim potpisom.

 

9. KGS ‘Tier 3′ Bikes

Čovjek iza ovog high-end bicikla je Kevin Saunders. Možda naziv KGS Tier 3 označava da treba izbrojati 30,000 dolara za užitak subotnje vožnje na njemu. Iako se za ove novce može kupiti pristojan automobil, a na Tier 3-u ima mjesta samo za jednog putnika, njegova namjena nije za prevozničke usluge. Njegov vrhunski styling upakovan u inženjersko remek-djelo garantuje kvalitet vožnje, ali i dodaje nemjerljive vrijednosti u život potencijalnog kupca.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

 

8. BERU f1 Systems Factor 001 Bicycle

BERU f1 Systems Factor 001 Bycicle je možda 001 način kako isprazniti kasicu-prasicu. Za 20,000 funti će biti vaš, a ekipa iz BERU f1 Systemsa će vas toplim riječima podrške uvjeravati kako vrijedi svakog novčića. Sigurno će naglasiti i kako ima toliko kvalitetne opreme, inovativni dizajn i mnoge nove načine sprovođenja ozbiljnog kardiovaskularnog treninga za profesionalne sportiste, ali i rekreativce da nećete moći odoljeti. Težina cjelokupnog bicikla ispod 7kg možda je manja od težine lubenice koju ćete njime s pijace prevesti do kuće, ali kakva će to dostava biti! Ako znamo da dolazi opremljen standardnim on-board kompjuterom, sistemom nadzora performansi te GPS-om i radio odašiljačem, svaki segment etape Tour de plac moći ćete posebno pregledati/kontrolisati

 

7. Litespeed Blade – Kit Bike

Zavisno o opcijama koje odaberete ovaj Litespeed Blade bicikl može postići cijenu od 25,317 funti (i to bez da je umočen u zlato ili lakiran dijamantnom prašinom). Nevjerovatno je da su kreirajući ovaj bicikl na umu imali prvenstveno vožnju, odnosno njen kvalitet. Bar da su stavili smaragdne kapice na ventile za gume ili tako nešto.

 

6. Elektro-potpomognuti bicikl iz eROCKIT-a

Nano-fosfatna litijumska baterija trebala bi biti dovoljna da eROCKIT jurca gradom oko 10 godina ili 50,000km. Naravno, ne u komadu jer to mogu samo nuklearni pogoni, ali jedno punjenje ove baterije može izdržati 60 – 80km. Samo deset eROCKIT-a proizvedeno je u 2009. godini, tako da se ne morate plašiti susreta s vlasnicima istih predmeta žudnje na omiljenoj biciklijadi. Još jedan razlog zašto se toga ne trebate plašiti mogao bi biti kovčeg sa 44,000 dolara kojeg svi nemaju običaj mijenjati za bicikl.

 

5. Celebrity zlatni bicikl

Ovaj bicikl izrađen je za celebrity tržište, posebno imajući u vidu da je namijenjen za ‘biciklistu koji ima sve’ i dolazi sa svojim čuvarom čuvarom koji je zadužen da stoji uz bicikl i čuva ga kad god ga vlasnik ostavi na javnom mjestu. Ručno izrađena mašinica sa 24 karatnom zlatnom oplatom samo je dodatni začin ekskluzivnosti.

 

4. Koga Kimera

Kompanija Koga razvila je ovaj bicikl za nholandsku mladu nadu olimpijskog biciklizma Thea Bosa. Prema tvrdnjama iz Koge, potrošili su milion dolara za razvoj ovog jedinstvenog bicikla. Prema izvještaju, Koga Kimera ima najmanji otpor vazduha od svih svjetskih bicikala. Možda bi se mogla naći i neka mana ovom super-biciklu – naime, ultra čvrsti okvir potreban za dostizanje većih brzina ima prgavu narav, tako da vožnja i neće biti posebno ugodna. Ako ste spremni odreći se udobnosti za vrijeme vožnje, razmislite i o činjenici da nema niti kočnice, a i samo jedna brzina doprinosi pitanju je li ovo vozilo za vas.

 

3. Dijamantima optočen Enigma Elle Bicycle

Posebno naručen, još posebnije napravljen, ovaj dijamantno – zlatni Elle bicikl plijeni pažnju. Poznati draguljar Nicholas James dobio je narudžbu da dizajnira ovaj dijamantima optočen bicikl od kupca koji je htio da to bude poklon iznenađenja za biciklizmom zaluđenu bolju polovinu. Nakon što je prihvatio ponudu za posao, Nicholas se zaputio u Enigmu gdje je nabavio high-end titanski Elle okvir koji je poznat po svojoj maloj težini te dizajnu koji je geometrijom i dimenzijama specifično namijenjen ženama.
Glasine kažu da je gospodin Lee (muž gospođe Foo-Kune) naručio ovaj unikatni bicikl s dijamantnom oplatom titanijumskog okvira i 18 karatnim zlatom optočenim dijelovima mehanizma zato što je prethodni UKRADEN. 

 

2. Madone 5.9 SL – 7-Diamond

Imenom 7-Diamond (i to ne samo zato što je brilijantno zamišljen), ovaj jedan-jedini bicikl ukrašen sa 7 dijamanata koje je izradio čovjek (ne pitajte) i 300 bijelih dijamanata, prodat je 2005. godine anonimnom kupcu na Lance Armstrong Foundation gala priredbi. Bicikl je dizajniran i izrađen kao objekt isticanja Lanceove sedme pobjede na Tour de France. Zajedničko priznanje kompaniji Trek i Nike, draguljara Alana Friedmana i umjetnika Lennya Future, procijenjeno je na 60,000 dolara, a na dobrotvornoj aukciji prodato je za 75,000 dolara.

 

1. Aurumania’s Gold Bike Crystal Edition

Aurumania Gold Bike Crystal edicija, gotovo je čitav prekriven oplatom od 24-karatnog zlata (čak i žbice!). Sic od najfinije kože izrađuju braća Brooks, a čokoladno smeđe kožne drške na volanu rukom su prošivene. Ovaj ekskluzivni bicikl ne zove se Crystal Edition bez razloga – ukrašen s preko 600 Swarovski kristala (čak je i rama s ugraviranim Aurmania ukrašena kristalima ispisujući na Brailleovom pismu ime brenda!). Crystal Edition je jedan od najskupljih bicikala na svijetu, posebno imajući na umu da je limitiran na seriju od 10 komada. Za 80,000€ dolara spremni su vam ga dostaviti bilo gdje na svijetu.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *