Intelu u prvom kvartalu 1,9 milijardi dolara dobiti

Dodajte komentar

Intel Corporation izvijestio je o prihodu u prvom tromjesečju u iznosu od 12,8 milijardi USD, dobiti prije oporezivanja u iznosu od 2,5 milijardi USD, neto dobiti u iznosu od 1,9 milijardi USD te dobiti po dionici u iznosu od 0,38 USD. Kompanije je generisala otprilike 3,5 milijardi USD u gotovini od operacija, isplatila dividendu u iznosu od 1,1 milijardu USD te upotrijebila 545 miliona USD za otkup 22 miliona dionica, objavili su iz te kompanije.

“U prvom tromjesečju zabilježili smo solidan rast na području centara podataka, što je znak poboljšanja na tržištu računara. Isporučili smo 5 miliona procesora za tablet-računala, napredujući velikim koracima prema cilju od 40 miliona tablet-računala za 2014”, izjavio je Intelov generalni direktor Brian Krzanich.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“Uz to smo opet pokazali svoju usmjerenost na rast kompanije zahvaljujući strateškoj tehnološkoj i poslovnoj saradnji s kompanijom Cloudera. Predstavili smo drugu generaciju LTE platforme uz CAT6 te smo isporučili svoje prve proizvode iz linije Quark za internet stvari”, rekao je Krzanich.
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *