Radnici KAP-a traže sastanak sa Pejovićem

Dodajte komentar

Narednih dana, radnici Kombinata aluminijuma ugovoriće sastanak sa vlasnikom Uniproma Veselinom Pejovićem. Zanimaju ih potezi koje Pejović namjerava da povuče ukoliko i zvanično postane vlasnik KAP-a, najavljuje Sandra Obradović iz Unije slobodnih sindikata.

Sindikat upozorava da odlaganje Skupštine akcionara Elektroprivrede samo šteti proizvodnji u KAP-u koja je na izdisaju. Sandra Obradović najavljuje sastanak sa vlasnikom Uniproma naredne sedmice.

“Već dugo nas muči velika neizvjesnost i strah od gubitka posla. S druge strane, vidimo da država nije regulisala socijalni program za eventualno prekobrojne”, kazala Obradović za Radio Antena M.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Neizvjesnost zaposlenih u KAP-u pojačalo je i jučerašnje odgađanje Skupštine akcionara Elektroprivrede na kojoj je trebalo da se razmatra ponuda Uniproma da struju, u narednih pet godina, plaćaju 38 eura po megavatsatu.

“Dovodi se u rizik održavanje proizvodnje, jer se ćelije sve više i više gase. Sve je teže održavati proizvodnju, jer se ne ulaže ništa ili skoro ništa. S druge strane, ukoliko ostane ponuda Uniproma da zaposlenih bude 300, trenutna situacija nam znači i produžetak nade, produžetak jednog perioda da budemo svi zajedno u KAP-u”, pojasnila je Obradović.

Rade Krivokapić iz Saveza sindikata smatra da odlaganje Skupštine akcionara Elektroprivrede nije dobro za Kombinat aluminijuma.

Krivokapić je rekao i da već duže vrijeme upozoravaju na lošu situaciju u proizvodnji, ali da oni kao Sindikat malo mogu što da promijene.

Vanredna sjednica Skupštine akcionara EPCG, podsjetimo, odložena je, jer Vlada nije dobila saglasnost italijanskog partnera A2A za pozitivno izjašnjavanje o predloženim tačkama dnevnog reda.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *