MasterCard: Utrostručen broj beskontaktnih transakcija u Evropi

Dodajte komentar

Beskontaktno plaćanje dostupno je u 63 zemlje širom svijeta i u 34 evropske zemlje, uključujući sedam novih zemalja u kojima je ovakvo plaćanje omogućeno tokom prošle godine: Azerbajdžan, Finska, Irska, Makedonija, Moldavija, Crna Gora i Holandija, objavio je MasterCard.

MasterCard i Maestro beskontaktne kartice i uređaje u Evropi izdaje više od 220 finansijskih institucija, a oni se mogu koristiti na gotovo dva miliona trgovačkih lokacija širom svijeta, što predstavlja povećanje veće od 180 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Uz stalni porast broja lokacija na kojima je omogućeno MasterCard i Maestro beskontaktno plaćanje, broj beskontaktnih transakcija u Evropi se više nego utrostručio, a ukupan volumen ovakvih transakcija uvećan je četiri puta u odnosu na prethodnu godinu.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“Drago mi je što Evropljani nastavljaju s prihvaćanjem beskontaktnog plaćanja kao inovativnog načina plaćanja u zemlji i inostranstvu. Podaci koje predstavljamo pokazuju da je beskontaktno plaćanje ušlo u masovnu upotrebu na tržištima nekoliko zemalja. Uz to što ga ljudi širom Evrope vole, trgovci imaju koristi, a kod nekih od njih više od 50 posto posto plaćanja karticama obavlja se beskontaktno, što iskustvo kupovine čini sigurnijim i jednostavnijim za sve. Prelazak na beskontaktno plaćanje takođe nam pomaže u podsticanju upotrebe mobilnih plaćanja te smo do kraja četvrtog kvartala 2013. završili 50 mobilnih NFC projekata u Evropi, što pokazuje koliko su važne inovacije u plaćanjima u Evropi”, rekao je Javier Perez, predsjednik kompanije MasterCard Europe.

U Poljskoj i Češkoj otprilike svaka treća MasterCard i Maestro transakcija u trgovinama je beskontaktna, što je posljedica masovnog uvođenja beskontaktnih kartica i terminala, kao i snažnih marketinških kampanja.

U Mađarskoj istraživanje Bell Research iz 2013. o pilot projektu MasterCard mobilnog NFC novčanika potvrdilo je da se mobilna  NFC tehnologija u velikoj mjeri koristi za plaćanja, kao i za prikupljanje nagradnih bodova. Gotovo 20 posto ispitanika koristilo je svoje mobilne NFC novčanike barem jednom dnevno i većina ih je, takođe, prikupljala nagradne bodove, navodi se u saopštenju MasterCarda.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *