Najgora stvar za ulaganje – bitkoin

Dodajte komentar

Najgora stvar u koju ste mogli da uložite svoj novac u prva tri mjeseca ove godine je bitkoin, navode analitičari “Kvarca”.

Uprkos vrtoglavom rastu u 2013. godini, oni koji su se prekasno priključili svijetu “rudarenja” i ulaganja u ovu kriptovalutu zabilježili su samo gubitke.

Virtuelna valuta je od 31. decembra izgubila čak 38 odsto vrijednosti u odnosu na dolar i nalazi se na ubjedljivom prvom mjestu liste najgorih stvari za ulaganje, koju su sastavili analitičari ovog specijalizovanog sajta.

Bitkoin se survao više od bakra, ruske berze ili japanskog berzanskog indeksa, a gore je prošao čak i od onoga što zvanične brojke pokazuju za argentinsku valutu pezos.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Ključni trenutak koji je obilježio prethodno tromjesečje u životu bitkoina predstavlja krah japanskog sajta za trgovinu kriptovalutama Mt. Gox, koji je pokazao da uprkos svemu, ova valuta nije bezbjedna u svojim digitalnim sefovima.

Nakon toga uslijedili su novi šamari, a činjenica da su širom svijeta zvaničnici i banke ili odbacili njegovu upotrebu, ili ga svrstali u finansijsku aktivu, a ne među valute, samo je dodatno oborila njegovu vrednost.

Posle ne toliko davnog skoka na 1.200 dolara za jedan bitkoin, on je sada na 478 dolara.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *