Danas saslušanje direktorke General Motorsa

Dodajte komentar

Direktorka američke automobilske kompanije General Motors (GM) Mary Barra biće danas saslušana u Kongresu koji želi da zna zašto je ta firma deset godina prodavala nekoliko miliona neispravnih automobila.

To saslušanje se dešava pošto je sinoć GM saopštio da povlači još 1,3 miliona vozila u SAD zbog mogućih problema sa servo uređajem volana.

“Ne znam zašto je trebalo toliko vremena da saopštimo da postoje tehnički problemi na vozilima, ali ćemo svakako ispraviti greške”, rekla je Mary Barra uoči salušanja.

Danas će biti saslušan i visoki predstavnik američke agencije za bezbjednost saobraćaja David Fridman.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

GM je sinoć povukao modele Chevrolet Malibu, Malibu Max, Chevrolet HHR, Saturn Aura, Saturn Ion i Pontyak G6. Sva vozila su proizvedena do 2010. godine.

Kompanija je navela da se očekuje da će gubici zbog povlačenja tih automobila iznositi oko 750 miliona dolara u prvoj četvrtini godine.

Kako se navodi, ovlašćeni prodavci automobila GM zameniće sporne djelove servo uredjaja besplatno.

Od februara, GM je povukao 6,1 miliona svojih vozila zbog različitih kvarova, prvenstveno s kontakt-bravom i aktiviranjem bezbjednosnih vazdušnih jastuka.

GM je već pod tri istrage u SAD zbog prethodnih tura povlačenja vozila, takodje zbog kontakt-brave koja u vožnji može isključiti motor i blokirati volan, što je dovelo do mnoštva udesa i 12 poginulih.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *