Roma predstavila svoj projekt stadiona vrijedan milijardu eura

Dodajte komentar

Vlasnici italijanskog prvoligaša Rome predstavili su u srijedu predlog za novi stadion vrijedan milijardu eura čija bi izgradnja trebala biti gotova 2016.

Stadion koji će biti smješten u Tor di Valle, jugozapadno od Rima, imaće 52.500 mjesta, a kapacitet će moći biti povećan i na 60.000 mjesta te će stajati 300 miliona eura, izjavio je predsjednik Rome James Pallotta.

Zajedno s potrebnom infrastrukturom izgradnja stadiona će stajati do milijardu eura, dodao je .

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“Odmah smo rekli da nećemo tražiti ni ‘pare’ od Rima ili od Italije”, nastavio je Pallotta, istaknuvši kako će klub osigurati sve potrebne finansije.

Ocjenjujući da je sadašnji stadion na kojem Roma igra, stadion Olimpico kojeg dijeli s Laciom, “dao svoje” dodao je da će novi stadion ponuditi niz mogućnosti za organiziranje koncerata i drugih zabavnih događaja te tako omogućiti klubu dodatne prihode.

“Taj će kampus biti aktivan sedam dana u nedelji s velikim brojem prodavnica , restorana , zabave, sporta i primaće Rimljane i druge goste iz cijelog svijeta 365 dana godišnje”, naglasio je.

Osim toga, novost je i ta da će gledaoci biti udaljeni samo par metara od terena za razliku od stadiona Olimpico gdje atletska staza dijeli navijače od fudbalera.

Roma je do sada osvajala naslov italijanskog prvaka tri puta, bila je finalista Evropskog kupa 1984., a italijanski Kup je osvojila devet puta.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *