Brazil: Poznati milijarder u 77. godini vježba, meditira i trenira boks

Dodajte komentar

Poznati milijarder iz Brazila Abilio Diniz u svojoj 77. godini života aktivno se bavi sportom, a sudeći po njegovom izgledu treniranje je urodilo plodom, pa ovaj trgovac i vlasnik brojnih supermarketa izgleda kao tridesetogodišnjak i to u dobroj formi. 

Osim što diže tegove, trenira boks, igra skvoš, trči unatraške na pokretnoj traci, milijarder tvrdi da su žene ono što ga je održalo u životu i čini ga mladolikim svih ovih godina, piše časopis Bloomberg. Naime, Diniz ima sedmogodišnju ćerku i trogodišnjeg sina sa drugom ženom, Gejzi, koja ima 41 godinu. Aktuelna supruga mlađa je od svo četvoro djece iz Dinizovog prvog braka.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Svoj život sažeo je u knjizi “Pametni izbori za uspješan život” (Smart Choices for a Successful Life), koja je bestseler u Brazilu, gdje milijarder živi i gde je zaradio bogatstvo. Po Bloombergovom indeksu milijardera, njegovo bogatstvo procijenjeno je na 3,5 milijardi američkih dolara.

U intervjuu koji je dao na svom modernističkom imanju u Sao Paolu, Diniz smatra da “mora da vjeruje da je vječan” ali je otkrio i pravila kojima će “prevariti smrt”. To su svakodnevne naporne vežbe, sagorevanje viška kalorija, istraživanje “unutrašnjeg sebe”, molitve i naravno, strast.

– Volio sam žene žestoko…svaku u svoje vrijeme. Kad čovjek ima “sav novac ovog sveta”, jedino što još mora da osvoji je vrijeme. Bogati i moćni oduvijek su pokušavali da na najrazličitije načine “kupe još života”, smatra on.

Brazilski milijarder kao recept za dugovječnost navodi “unutrašnji mir”. On je posvećeni katolik, često meditira pored statue Device Marije, u maloj bijeloj kapeli smeštenoj u njegovom dvorištu, tačno iza dva bazena. Ipak, kako piše časopis Bloomberg Diniz “nije Dalaj Lama” i nije uvek bio “miran”.

Obogatio se stavljajući posao na listi prioriteta iznad porodice. Četvoro od pet naslednika isključio je iz svoje poslovne imperije. Priznaje da je prije bio i prijeke naravi: za čas bi planuo i potukao se na utakmici, bio je krajnje bijesan vozač, a godinama njegova majka nije htjela s njim da razgovara. U međuvremenu je, kako kaže, “omekšao”, iako su “tuče” postale deo njegove nedeljne rutine – pošto dva puta sedmično trenira boks u privatnoj teretani.

Vježbe radi dva sata dnevno, a njegov trener kaže da je intenzitet tih treninga predviđen za prosečnog 40-godišnjaka.

Kad je riječ o ishrani, u skladu je sa novijim otkrićima nauke – da ograničavanje unosa kalorija produžava život i predstavlja dobru prevenciju raku. Izbjegava beli hleb i crveno meso, a proteine uglavnom unosi jedući mocarelu, koja je obavezni dio salate koju mu skoro svakog dana donose iz restorana Dresing, koji je vlasništvo jednog od njegovih sinova.

Diniz kaže da se uzda i u gene: njegov otac umro je u 94. godini, a majka u 98.

Zaključuje da su čovjeku u postizanju mira “veoma korisni novac i moć”. Diniz od svoje 29. godine redovno ide na psihoterapije, a danas procjenjuje da je cijena tih seansi koje traju skoro pola veka koštala koliko većina Brazilaca ne zaradi za cio život.

Economy

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *