Vraćeno vino Plantaža iz Srbije i Litvanije

Dodajte komentar

Izvršni direktor Investiciono-razvojnog fonda Predrag Poček potvrdio je Danu da je kompanija 13. jul Plantaže dobila od te institucije kredit od 700 hiljada eura.

„Preduzeće 13. jul Plantaže apliciralo je za program faktoring finansiranja, i nakon što je ispunilo predviđene uslove sa njima je zaključen ugovor o faktoring finansiranju na iznos od 700.000 eura. Radi se o kratkoročnoj finansijskoj podršci koja pomaže klijentima da naplaćuju svoja potraživanja prije roka definisanog u fakturama“, kazao je Poček, te istakao da ta kompnija zaslužuje podršku IRF-a u skladu sa programom finansijske nodrške za 2014. godinu.

Prema njegovim riječima, od osnivanja fond je finansirao više stotina crnogorskih preduzeća, preduzetnika i poljoprivrednih proizvođača.

„Iznos od 700.000 eura od Investiciono-razvojnog fonda uplaćen je našoj kompaniji po ugovoru o faktoringu, što znači da ce ne radi o kreditnom zaduženju, već o naplati potraživanja“, kazala je Danu izvršni direktor Plantaža Verica Maraš.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Ona je potvrdila informacije do kojih je došao Dan da su toj kompaniji nedavno vraćeni šleperi poručenog vina iz Srbije i Litvanije. 

Prema nezvaničnim saznanjima, kompletne porudžbine su vraćene Plantažama zato što se vino ponašalo kao šampanjac nakon što se otvori.

„Određene količine naših proizvoda vraćene su sa izvoznog tržišta jer je prilikom njihove proizvodnje došlo do izvjesnih problema prilikom flaširanja, tačnije kod pojedinih proizvoda je došlo do prelaska kvasca u vino. Pošto se radi o poluslatkom vinu došlo je do naknadne fermentacije, što je izazvalo zamućenje. Čim smo primijetili problem, obavijestili smo kupce i distributere i organizovali povraćaj određenih serija ovog vina sa tržišta. Nalaz akreditovanih laboratorija pokazuje da se radi o organoleptičkim nedostacima proizvoda, što znači da je proizvod bezbjedan za upotrebu“, kazala je Maraš.

Dan, cdm.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *