Umrežiti i unaprijediti žensko preduzetništvo

Dodajte komentar

U Zagrebu je od 7. do 9. marta 2014. godine održana regionalna Konferencija žena preduzetnica u sklopu projekta Investiraj za budućnost, pod sloganom “Tvoj uspjeh je naš uspjeh!” i “Vizuelne priče ženskog preduzetništva“, podržana od strane State departmenta. Udruženje preduzetnica Crne Gore na ovom skupu, predstavljala je Edita Dautović, potpredsjednica Udruženja.

“Projekat predviđa podršku procesu stalnog usavršavanja i podršku umrežavanju i unapređenju žena i ženskog preduzetništva”, saopšteno je iz Udruženja. 

Konferencija je okupila predstavnice javnog života, civilnog sektora i preduzetništva iz Hrvatske, Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Albanije, Kosova, Rumunije, Mađarske, Poljske, Džordžije, Moldavije, Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Švedske, Ukrajine, Turske, Kanade.

Pomenuti projekat IFTF počeo je sa serijom od četiri velike konferencije koje su održane u Istanbulu, Zagrebu, Varšavi i Strugi.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“Ova druga po redu, Regionalna konferencija u Zagrebu je nastavak umrežavanja uspješnih žena različitih profilacija. Na Konferenciji su predstavljeni rezultati nekoliko dugoročnih projekata, održane prezentacije koje se odnose na ekonomsko osnaživanje žena, političku podršku razvoju ženskog preduzetništva i postizanje uspjeha bez barijera i postavljenih granica među državama”, saopšteno je iz Udruženja.

Preko 120 učesnica iz regiona su imale priliku da podijele svoja iskustva u ostvarenju ideja i vizija u konkretne

“Jedan od ciljeva ovog Projekta IFTF je da se osnaže preduzetnice da utiču na pozitivne promjene u svojim matičnim ekonomijama, i posvećenost poboljšanju ekonomskih mogućnosti za žene u biznisu”, saopšteno je iz Uduženje.

Dautović je razgovarala sa ostalim učesnicama  o stvaranju mreže među onim ženama koje su posvećene unapređenju poslovnog ambijenta za žene u Evropi, i na koji način izvršiti pripremanje žena Jugoistočne Evrope, da izvrše pozitivne promjene u svojim nacionalnim ekonomijama, uključujući i male grantove, obrazovne razmjene, i mentorstvo.

Tokom trajanja ovog događaja, Dautovićeva je promovisala i druge članice Udruženja žena preduzetnica Crne Gore, Brošurom Udruženja, koja je nedavno izašla iz štampe i na taj način Udruženje preduzetnica Crne Gore je dalo dodatni  doprinos.

Delegaciju iz Crne Gore su pored potpredsjednice Udruženja preduzetnica Crne Gore, Edite Dautović, predstavljale  žene iz različitih oblasti privrede i preduzetništva, kao i nevladinog sektora i javnog života, Nikolina Perović Filipović ispred Ambasade SAD u Podgorici, Mladenka Vujošević iz Instituta za Javno zdravlja, Gordana Vujović  “Organizacija žena Bara”, zatim preduzetnice, Angelina Vuković iz “Osmi red–D”, Branka Vuksanović iz “Spin”-a, Tamara Pelević iz “Tamara Luma”, zatim iz Eduko centra “Pamark”, vlasnica Mirjana Paunović i direktorica Nataša Pavličić, Mirjana Babić iz “Olivmont”-a, i Tamara Tadić  “Event Montenegro” i šefica kabineta i savjetnica za međunarodne odnose Predsjednika Socijalističke narodne partije Crne Gore Radmila Đurišić.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *