Američka privredna komora u Crnoj Gori i ove godine sprovodi Program stažiranja za studente crnogorskih univerziteta

Dodajte komentar

Američka privredna komora u Crnoj Gori (AmCham) već četvrtu godinu za redom sprovodi Program stažiranja za studente, koji su na završnoj godini studija, sa tri crnogorska univerziteta: Univerzitet Crne Gore, Univerzitet Donja Gorica i Univerzitet Mediteran. Cilj Programa je da izabranim studentima omogući sticanje neophodnih znanja i vještina, koji su pretpostavka daljeg poslovnog uspjeha. Nakon uspješno završene treće generacije Programa stažiranja, Komitet za društveno odgovorno poslovanje pri AmCham-u je donio odluku da u ovoj godini dodatno unaprijedi ovaj značajan program.

Ove godine su članice kompanije AmCham-a obezbijedile 21 poziciju za studente sledećih fakulteta, u okviru navedenih Univerziteta: Ekonomskog fakulteta, Pravnog fakulteta, Elektro-tehničkog fakulteta, Prirodnomatematičkog fakulteta, Fakulteta političkih nauka, Fakulteta za informacione tehnologije, Fakultet za strane jezike i Fakulteta vizuelnih umjetnosti.

Članice kompanije AmCham-a koje učestvuju u realizaciji Programa stažiranja su: Ernst & Young, Telenor, McCANN Podgorica, Crnogorski Telekom, Telemont, Represent Communications, Hypo Alpe Adria Banka, Čikom, Gintasmont-Ramada, Uniqa osiguranje, Societe Generale Montenegro i Pivara Trebjesa.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Kako bi omogućili da se što više kandidata prijavi i dobije mogućnost da završi tromjesečnu praksu u nekoj od navedenih kompanija, AmCham Montenegro je uvela novinu u dijelu koji se odnosi na proces prijave i selekcije kandidata. Prijave studenata treba slati direktno na email adresu kancelarije Američke privredne komore u Crnoj Gori, a posebna selekciona komisija, koju je formirala AmCham Montenegro, će nakon toga sprovesti intervjue i odabrati najbolje kandidate.

Za više informacija o tome na koji način je moguće aplicirati i pratećim dokumentima koje je potrebno dostaviti, molimo zainteresovane studente da posjete AmCham web sajt stranicu

http://www.amcham.me/aip2014

ili AmCham facebook stranicu

https://www.facebook.com/amchammontenegro

Rok za prijavu studenata za učešće u Programu stažiranja je do 12:00 u četvrtak, 27. marta 2014. godine.

AmCham Montenegro, u saradnji sa partnerskim univerzitetima, planira da, u tekućoj sedmici, održi prezentacije Programa stažiranja za studente tri pomenuta univerziteta, kako bi ih dodatno informisali o načinu prijave i uslovima učešća u programu. Za više informacija o terminima održavanja prezentacija, molimo sve zainteresovane studente da se obrate matičnim fakultetima.

Izabrani studenti će početi svoje tromjesečno stažiranje u kompanijama članicama AmCham-a u petak, 11. aprila 2014. godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *