Počinje “srpski Davos”

Dodajte komentar

Na Kopaoniku je sinoć priređen koktel dobrodošlice, uoči otvaranja trodnevnog Biznis foruma 2014.

Na tom skupu će predstavnici države, ekonomisti i privrednici raspravljati o stanju srpske ekonomije.

U ime organizatora, Saveza ekonomista Srbije, dobrodošlicu je poželio predsjednik Aleksandar Vlahović, koji je rekao da Kopaonik Biznis forum prerasta u ozbiljan brend koji se gradi već 21 godinu.

“Očekujem da ćemo imati vrlo jasnu poruku nakon završetka Kopaonik Biznis foruma i očekujem da poruke Biznis foruma budu dio ekonomske politike nova vlade nakon izbora”, poručio je Vlahović.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Goste je pozdravio i predsjednik MK Grupe Miodrag Kostić, domaćin koktela, koji je rekao da je time Kopaonik Biznis forum praktičnom otvoren.

U ime medijskog partnera Foruma, Novinske agencije Tanjug, goste je pozdravila direktor Branka Đukić koja je ocijenila da se ovogodišnji Biznis forum održava u mnogo drugačijim okolnostima od prethodnog, između ostalog i zbog toga što su apsloutno glavne teme Srbije – kako preživjeti, kako naći posao i kao za to dobiti redovnu platu.

“To moraju biti teme foruma”, istakla je Đukićeva, koja smatra da su su se ekonomske teme izdvojile kao najvažnije, najteže rješive, najnezahvalnije kada treba “rezati”, “smanjivati” ili “uzimati”.

Na Kopaonik Biznis forumu, koji se održava od 4. do 6. marta, očekuje se, prema podacima organizatora Saveza ekonomista Srbije i Udruženja korporativnih direktora Srbije, blizu 500 učesnika, a glavna tema biće “Promenimo Srbiju u Evropi koja se menja”.

Namera foruma, popularno prozvanog “srpski Davos”, je da stručnjaci, privrednici daju predloge kako da se poboljša stanje domaće ekonomije.

Prvi dan biće posvećen raspravama i predlozima kako održati makroekonomsku stabilnost i poboljšati efiksnost finansijskog sektora, dok će drugi dan biti posvećen evrointegracijama, reformama javnih preduzeća, kritičkom osvrtu stranih i domaćih investitora na reformsku agendu, kao i učešću mladih u preduzetništvu.

Završni, treći dan, posvećen je razvoju poljoprivrede i sprovođenju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. b92

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *