Pokrenuta najveća zelena banka u SAD

Dodajte komentar

Andrew Cuomo, guverner savezne države New York, nedavno je najavio početak poslovnih aktivnosti New York Green Banke, a služiće podsticanju ulaganja privatnog sektora u čiste izvore energije i energetsku efikasnost. Radi se o najvećem projektu ove vrste u SAD-u koji na raspolaganje potencijalnim investitorima stavlja čak milijardu dolara sredstava.

Početna kapitalizacija banke od 210 miliona dolara biće usmjerena ka jačanu sektora vjetra, solara i drugih obnovljivih izvora energije na komercijalnom nivou.

Alfred Griffin, predsjednik NY Green Bank-a, izjavio je: “Uzbuđeni smo što krećemo sa radom na tržištu i veselimo se pronalasku inovativnih načina koji će investicije u sektor čiste energije približiti privatnom sektoru. Najava početka našeg poslovanja naglašava predanost guvernera Cuoma za uspostavljanje javno-privatnih partnerstva koji mogu proširiti tržište zelene energije, pokrenuti razvoj komercijalno dokazanih tehnologija ali i investitorima i firmama omogućiti iskorištavanje atraktivnih mogućnosti razvoja čiste energije”.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Članica Kongresa, Rosa DeLauro predložila je pokretanje Banke za razvoj nacionalne infrastrukture koja bi podstaknula privatni sektor na ulaganja u modernizaciju prevoznog, energetskog, telekomunikacionog i sektora zaštite đživotne sredine. Projekti koje bi finansirala podlijegali bi osnovnom uslovu “Buy America” kojim se garantuje da su sva sredstva korištena u projektu proizvedena u SAD-u.

reciklirajte.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *