Apple želi preuzeti Tesla Motors

Dodajte komentar

Prema pisanju San Francisco Chroniclea, izvori unutar Applea potvrdili su im da se Adrian Perica, osoba zadužena za potragu za novim akvizicijama koje bi Apple mogao uključiti u svoje poslovanje, ovih dana sastao s Elonom Muskom i to s idejom da Apple kupi kompaniju Tesla Motors, te se aktivno uključi u proizvodnju električnih automobila.

Već se neko vrijeme priča da Apple želi svoje poslovanje proširiti na razna nova područja, među kojima im je posebno zanimljiva proizvodnja električnih automobila s njihovim brandom.

Moramo priznati da nam ovo djeluje prilično nestvarno, jer znamo koliko je Tesla Motors prirastao srcu Musku, no u svijetu biznisa je bilo i neobičnijih akvizicija pa nećemo reći da je to nemoguće. U svakom slučaju, vjerovatnije je da Apple želi kupiti Teslu nego obrnuto. Navodno će se s Muskom uskoro naći i sam šef Applea Tim Cook, koji bi trebao zapečatiti ovaj posao.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Osim u vezi ulaska u biznis s električnim automobilima, SF Chronicle piše i o pokretanju Appleovog medicinskog biznisa. Tačnije, radi se u uređajima za medicinsku dijagnostiku i praćenje vitalnih znakova, a Apple navodno već radi na uređaju koji će biti u stanju predvidjeti srčani udar.

Na tom gadgetu navodno radi audio inženjer Tomlinson Holman, koji je razvio poznatu THXtehnologiju za LucasFilm. Novi uređaj bi trebao “slušati” protok krvi kroz arterije i potom otkrivati uzorke ritmova koji ukazuju na mogućnost infarkta.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *