Evropski ulagači oprezni uoči novih ekonomskih izvještaja

Dodajte komentar

Na evropskim su berzama cijene akcija jutros skliznule s najviših nivoa u tri sedmice jer su ulagači oprezni uoči objave novih ekonomskih podataka koji bi mogli uticati na trgovanje.

FTSEurofirst indeks 300 vodećih evropskih akcija bio je u 9,30 sati u minusu 0,2 odsto, na 1.334 boda, nakon što je juče porastao 0,4 odsto, na najviši nivo u tri sedmice. Pariški CAC, frankfurtski DAX i londonski FTSE indeks bili su u 9,30 sati na gubitku oko 0,1 odsto.

Nakon nekoliko dana znatnog rasta, jutros su cijene akcija blago pale jer nema vijesti koje bi mogle podržati tržište, kao ni smjernica s Wall Streeta jer se juče u SAD-u zbog praznika nije radilo.

Ulagači su oprezni i zbog toga što se danas očekuje objava ZEW indeksa povjerenja investitora za Njemačku i evrozonu, što bi moglo usmjeriti tržišta.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Na Tokijskoj je berzi Nikkei indeks jutros skočio 3,1 odsto, na 14.843 boda, najviši nivo u dvije i po sedmice, što se zahvaljuje odluci japanske centralne banke o nastavku vođenja vrlo labave monetarne politike. (capital.ba)

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *