Bjelopoljski Vunko 15.put “na doboš”, radnici 6 godina čekaju naplatu

Dodajte komentar

Stečajni upravnik bjelopoljskog „Vunka” Radojica Grba staviće po 15. put na prodaju imovinu fabrike.

Prethodna licitacija je propala, a postojala je mogućnost da se imovina prodaje parcijalno, međutim povjerioci su odlučili da se proda u jednom dijelu.

Sindikalni povjerenik radnika Milan Ljujić očekuje da se agonija fabrike konačno zaustavi, zbog čega je i zakazao zbor radnika 19. februara na kojem će tražiti naplatu potraživanja.

Zboru će prisustvovati 345 radnika koji su se u „Vunku” zatekli u trenutku uvođenja stečaja. Dug koji treba da nam se isplati je milion eura – kazao je Ljujić.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Prema njegovim riječima, bivši radnici su razočarani, što više od šest godina, ne uspijeva prodaja nekadašnjeg tekstilnog giganta, na području eks-Jugoslavije, iako se od početnih jedanaest stiglo na četiri miliona eura.

– Još više smo razočarani i ljuti što država ništa ne preduzima, posebno Vlada koja ima i najveća potraživanja – kazao je Ljujić i dodao da se država diskriminatorski odnosi prema sjeveru.

Dok na jednoj strani sve rješavaju, ponekad ekspresno, kad je u pitanju KAP , Željezara ili Duvanski kombinat, sa nama postupaju kao da smo građani drugog reda. „Vunko” je samo jedan od dokaza koliko o nama brinu – zaključio je Ljujić.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *