Azmont zainteresovan za kupovinu Instituta Igalo

Dodajte komentar

Kompanija Azmont investments zainteresovana je za privatizaciju Instituta Igalo i otkupiće dokumentaciju kada bude raspisan tender, saopštio je danas izvršni direktor kompanije, James Wilson.

On je kazao da su već radili studije izvodljivosti i da imaju plan za izgradnju wellness i spa centra uz angažovanje vodeće svjetske kompanije za taj vid turizma. 

“Institut ima veliku vrijednost posebno visoko obrazovnog i stručnog medicinskog kadra”, rekao je Wilson na konferenciji za novinare, prenosi Radio Jadran.

Predstavnici Azmont investmentsa nijesu mogli precizno da saopšte da li je kompanija zainteresovana za kupovinu Jadranskog brodogradilišta Bijela.

Wilson je, kada je riječ o partnerstvu sa Atlas grupom u valorizaciji lokaliteta na brdu Kobila u blizini granice sa Hrvatskom, kazao da je to ozbiljna kompanija sa kojom su ranije dogovorili trogodišnji zakup vile Lovćenka u Meljinama.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

On je saopštio i da će pregovori o petogodišnjem zakupu hotela Plaža za radnike Azmonta biti nastavljeni danas, ali uz strogo poštovanje zakonskih procedura.

Na konferenciji za novinare najavljeno je da će se turistički projekat, vrijedan pola milijarde eura, koji u Kumboru realizuje Azmont, zvati Portonovi. Budućem rizortu u Kumboru naziv dao je Vukašin Kralj iz Budve, koji je angažovan u Aman hotelima.

Wilson je, odgovarajući na pitanje zašto je izabrani naziv za destinaciju u Kumboru odabran Portonovi, kazao da Herceg Novi treba luku.

“Kada ljudi iz Beograda i Podgorice, kao i regiona, idu u Herceg Novi kažu – idemo u Novi, a sada će pitati je li to Herceg Novi ili Portonovi. Povezali smo ime destinacije sa imenom grada”, rekao je Wilson.

Predstavnici Azmont investmentsa najavili su i početak radova na nivelaciji terena i oblikovanju lokaliteta do kraja sedmice.

Oni su dodali i da je besmislena sumnja da će zbog dosadašnjeg kašnjenja gradnje biti prolongirana ili prekinuta projekta u Kumboru.

“Pauza je napravljena samo za praznike. Do sada je angažovano 200 dizajnera, raščićeno je gradilište, srušeno 85 objekata i uklonjena je velika količina toksičnog materijala. Već je stiglo prvo postrojenje za pravljenje betona, vrijedno 600 hiljada eura”, precizirao je Wilson.

On je najavio da će se narednih godinu graditi i noću, a da će na dovoženju betona i drugog materijala biti angažovano 15 hiljada kamiona.

“Izlivanje cementa za temelje počeće u aprilu, a kada se uskoro usvoji državna studija lokacije i dobije građevinska dozvola, onda će početi gradnja rizorta iznad zemlje. Projekat će biti završen kada je i najavljeno, 2016. godine”, rekao je Wilson.

S obzirom da je prvobitno rečeno da će projekat koštati 250 miliona eura, kao i da je u međuvremenu došlo do izmjena, Wilson je objasnio da je on već 11 mjeseci u cijeloj priči.

U dogovoru crnogorskog premijera, Mila Đukanovića i predsjednika Azerbejdžana dogovoreno je 13. marta prošle godine da se udvostruči investicija. U odnosu na početni projekat promovisan prošle godine u maju u Herceg Novom, izmjena je samo u tome što neće biti izgrađena tri ostrvca u moru.

Američki ekspert koga su angažovali da ispita tu mogućnost jednostavno je ponudio isplativije i održivije rješenje. On je pohvalio odličnu saradnju sa Vladom i resornim Ministarstvom, kao i Opštinom jer rizort Portonovi mora postati znamenit među Crnogorcima, ekološki i ekonomski održiv u regionu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *