„Game of Thrones“ najpiratizovanija serija 2013. godine – za sobom ostavila „Breaking Bad“

Dodajte komentar

Volter Vajt je možda osvojio svijet, ali je „Igra prijestola“ (“Game of Thrones”) na prijestolu po broju ilegalnih preuzimanja u 2013. godini.

Drugu godinu za redom, ova HBO serija dominira na listi najpiratizovanijih TV serija – „TorrentFreak’s List“. Posljednja epizoda treće sezone je ilegalno skinuta 5,9 miliona puta na BitTorentu, programu koji omogućava međusobno dijeljenje fajlova među korisnicima, takozvani „peer-to-peer file sharing“. Ovaj skor je još bolji nego prethodne godine, kada je finalna epizoda 2. sezone skinuta 4,28 miliona puta, a takođe je bolje od podatka da je premijerno prikazovanje posljednje epizode ove godine gledalo 5,5 miliona ljudi.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Drugo i treće mjesto na listi naskidanijih serija drže „Braking Bad“ i „Walking Dead“, obje serije televizijske kuće AMC, sa 4,2 i 3,6 miliona download-a. Obje ove serije su dostupne i na Netflix-u i Amazon Instant Video-u, za razliku od „Igre prijestola“ koju je jedino moguće onlajn gledati i preuzeti preko HBO GO – servisa koji zahtijeva pretplatu na HBO.

Ove brojke pokazuju samo koliko puta je neka serija ili film skinuta preko BitTorenta. To znači da je stvarna cifra ilegalnog download-a daleko veća.  Jeff Bewkes, izvršni direktor Time Warner Inc.-a, u čijem vlasništvu je HBO, nije uopšte zabrinut zbog ove piraterije. Ovog ljeta je izjavio da je činjenica je jedna njihova serija piratski najskidanija veće priznanje od same Emi nagrade, jer to samo znači da će voditi još većoj gledanosti i većem broju pretlata na HBO.

Ovo je lista 10 najpiratizovanijih serija iz 2013. godine:

  1. Igra prijestola, 5,9 miliona

  2. Breaking Bad, 4,2 miliona

  3. Walking Dead, 3,8 miliona

  4. The Big Bang Theory, 3,4 million

  5. Dexter, 3,1 million

  6. How I Met Your Mother, 3 million

  7. Suits, 2,6 million

  8. Homeland, 2,4 million

  9. Vikings, 2,3 million

  10. Arrow, 2,2 million

Bif.rs

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *