Žugić: Razmatraćemo ukidanje kriznog poreza

Dodajte komentar

Tokom 2014. godine biće nastavljena odlučna borba protiv sive ekonomije kroz nove veće kazne za povratnike u prekršajima, saopštio je ministar finansija Radoje Žugić u intervjuu za Dnevne novine.

On je najavio da će se naredne godine razmatrati i ukidanje kriznog poreza i ističe da je 2013. godina uprkos velikim problemima bila “uspješna”, što ilistruje podatkom da je do 29. decembra naplaćeno 116 miliona eura više budžetskih prihoda nego prošle godine.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Na pitanje da li vjeruje da će biti otpora nakon što bude predložen zakon o zaradama u javnom sektoru Žugić je odgovrio da vjerujem i očekuje da neće, jer namjera zakona nije smanjivanje zarada, već dovođenje u red i sistemsko rješavanje ovog pitanja, kako bi se obazbijedilo unificiranje načina obračuna zarada za obavljanje istih poslova.

„Primarni cilj zakona je da obezbijedi ravnopravno i na zaslugama zasnovano određivanje ličnih primanja zaposlenih, kroz uvođenje mehanizama kojima se prepoznaje i nagrađuje visok kvalitet rada i povećava profesionalnost i efikasnost javnih službi“, kazao je ministar finansija između ostalog.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *