Obveznice slovenačke “loše banke” na Ljubljanskoj berzi

Dodajte komentar

Ljubljanska berza u utorak će u trgovanje uvrstiti obveznice Društva za upravljanje potraživanjima banaka (Družba za upravljanje terjatev bank – DUTB) ukupne vrijednosti 1,01 milijardu eura.

Utorak na berzi nije trgovački dan pa će trgovanje obveznicama za koje garantuje država početi u petak. Riječ je o dvogodišnjim obveznicama s kamatnom stopom 3,75 posto i trogodišnjim obveznicama s kamatnom stopom 4,5 posto.

Trogodišne izdanje obveznica ukupne vrijednosti nešto veće od 505 miliona eura dospijeva 15. decembra 2016., a iz trgovanja na berzi biće povučene nedjelju dana ranije. Dvogodišnje obveznice u istoj vrijednosti izdanja dospijevaju 15. decembra 2015. i s njima će se takođe prestati trgovati nedjelju dana ranije.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

DUTB je preko internetskih stranica Ljubljanske berze objavio prospekt za ulagače. Obveznice će u zamjenu za nenaplativa potraživanja primiti Nova ljubljanska banka i Nova kreditna banka Maribor. Banke su pravni i knjigovodstveni prenos prve tranše nenaplativih potraživanja u bruto vrijednosti 3,21 milijarde eura po prenosnoj cijeni 1,01 milijarde eura sprovele u petak, a fizički će se prenos sprovesti sljedećih dana. Do aprila će kroz četiri tranše biti sprovedeni manji prenosi. (Bankamagazine)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *