Najpopularniji brendovi u regiji

Dodajte komentar

Prema regionalnoj rang listi brendova široke potrošnje koji je izgradila agencija Valicon, prva dva mjesta zauzimaju globalno poznate marke Milka i Coca-cola, ali je odmah iza njih podravkina Vegeta.

Valicon je jedna od vodećih agencija za tržišno savjetovanje i istraživanje kompanija u jugoistočnoj Evropi čije je sjedište u Ljubljani. Vodeći trojac slijede Argeta, Cedevita i Cockta koje su u vlasništvu Atlantic grupe hrvatskog preduzetnika Emila Tedeschija. Potom redom idu gume za žvakanje Orbit, krema Nivea, Smoki, sokovi Fructal, Paloma maramice, Nescafe, Plazma keks, Aquafresh, Jaffa, Fanta, Dorina, Lenor, Pepsi, Kiki, Čipsi, Nutella, Ariel, Podravka juhe i Dukat jogurti.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Među najpopularnijim robnim markama u regiji prevladavaju nekadašnji jugoslovenski brendovi, pa je među prvih 10 ove godine njih šest s korijenima u regiji: Vegeta, Argeta, Cedevita, Cockta, Smoki i Fructal, navodi se u istraživanju.

Snaga robne marke je određena na osnovi prepoznatljivosti, iskustva i korištenja brenda. Istraživanje je sprovedeno od maja do juna 2013. na reprezentativnim uzorcima od 1.000 do 1.500 punoljetnih osoba. Jačinu pojedinih brendova široke potrošnje Valicon u regiji mjeri jedanaesti put zaredom. Tportal.hr

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *