Najveći Ikea konkurent ušao na hrvatsko tržište

Dodajte komentar

 

Južnoafrička grupacija Steinhoff International završila je proces preuzimanja poznatog lanca trgovine namještajem Kika, čiji su prihodi prošle godine iznosili 1,2 milijarde eura, čime je postala vlasnik ovog brenda u sedam zemalja, uključujući i Hrvatsku.

Steinhoff grupa možda nije toliko poznato ime, posebno na ovim prostorima, ali riječ je o kompaniji koja je nakon Ikee drugi najveći proizvođač i prodavač namještaja na svijetu, piše Liderpress.hr.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Od 2011. Steinhoff je vlasnik i francuskog brenda Conforama Holding, koji je ujedno drugi najveći maloprodajni lanac trgovina namještaja i artikala za uređenje doma u Evropi.

”Razlog zbog kojeg Steinhoff nije toliko poznata kompanija jeste taj što u svakoj zemlji posluje pod izvornim imenom brendova, poput Conforame, Kike, Emmezete ili njemačkog Poca, pa će tako i u Hrvatskoj svi brendovi i dalje poslovati samostalno.

“Steinhoff grupa jako je brzo rasla u proteklih 10 godina te postala jedan od najjačih igrača na svjetskom tržištu namještaja. Nadam se da će od akvizicije Conforame, odnosno Emmezete i Kike, koristi na kraju imati i hrvatski proizvođači namještaja”, rekao je Slobodan Školnik, koji je nedavno postao predsjednik uprave italijanske podružnice Conforame, sa sjedištem u Milanu, ali i dalje će obavljati funkciju čelnika Emmezete u Hrvatskoj.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *