Međunarodna konferencija o ekonomskim pitanjima Crne Gore i Balkana

Dodajte komentar

Međunarodna konferencija Ekonomija Crne Gore – Saradnjom do prosperiteta, koju organizuje Privredna komora Crne Gore, počeće u četvrtak u hotelu „Splendid“ u Budvi.

Iz PKCG su saopštili da je programom konferencije predviđeno da se kroz dvodnevni rad na panelima obuhvati niz aktuelnih, razvojnih ekonomskih pitanja Crne Gore i Balkana.

– U radu konferencije će učestvovati najznačajnije ličnosti u državama iz kojih dolaze, iz svijeta privrede, nauke i politike – rekli su iz PKCG.

Uvodno izlaganje će imati predsjednik Vlade Milo Đukanović.

Uz učešće preko 200 privrednika uvodničari na panelima će biti ministri, univerzitetski profesori, predstavnici međunarodnih institucija i studenti.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Na panelu o osnaživanju postojećih veza zemalja Balkana potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić govoriće o daljoj integraciji balkanskih zemalja (G6).

O stabilnosti bankarskog i finansijskog sistema govoriće ministar finansija Radoje Žugić, a o poreskom sistemu i uticaju na ekonomije regiona direktor crnogorske Poreske uprave Milan Lakićević.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *