U Francuskoj 5,5 milijardi eura manje poreskih prihoda

Dodajte komentar

U francuskom budžetu biće 5,5 milijardi eura manje od poreskih prihoda u 2013. nego što se očekivalo, izjavio je francuski ministar za budžet Bernar Kaznev.

Ministar je, međutim, objasnio gostujući na BMF-TV, da neće biti budžetskog „iskliznuća“ zahvaljujući kontrolisanoj potrošnji, prenio je juče Rojters.

„Prema našim računicima, prihod od poreza na dodatu vrijednost (PDV) biće manji za milijardu eura u 2013. od očekivanog a od prihoda od doprinosa preduzeća za skoro četiri milijarde“, ocijenio je Kaznev, dodavši da tome treba dodati i manjak od 500 milijardi eura na ime poreza na dohotke.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Predsjednik Komisije za finansije u Narodnoj skupštini, međutim, smatra da će manjak u budžetu od poreskih doprinosa biti duplo veći, i da će iznositi 11 milijardi eura.

Kaznev je dodao da uprkos ocjeni Evropske komisije da Francuska nema manevarskog prostora za budžetsko iskliznuće u 2014, nema mjesta zabrinutosti jer je potrošnja pod strogom kontrolom.

Ministar za budžet je naglasio da njegovo ministarstvo ima podatke da više od 6.500 Francuza ima neprijavljene račune u inostranstvu, prenosi Capital.

Francuska vlada računa da će 2014. prikupiti oko milijardu eura poreskih prihoda od fizičkih lica i milijardu od preduzeća zahvaljujući borbi protiv utaje poreza.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *