Hotel „Centar Igalo“: Šest miliona eura biće uloženo u četiri zvjezdice

Dodajte komentar

Skupština  akcionara hotela „Centar Igalo“ usvojila je na jučerašnjoj sjednici odluku o početku radova na rekonstrukciji hotela, čiji je većinski vlasnik HTP „Primorje“ iz Tivta.

Za ovu odluku glasali su i manjinski akcionari, čiji je predstavnik Radovan Božović kazao da su akcionari prvi put otkako je hotel privatizovan zadovoljni.

– Osim redovnih tačaka, izvještaja revizora za 2011. i završnog računa za 2012. godinu, koji se zbog objektivnih okolnosti nijesu mogli ranije usvojiti, na dnevnom redu je bilo i usvajanje odluke o početku rekonstrukcije hotela.

Posljednju informaciju koju su imali manjinski akcionari je da Vlada namjerava da raskine ugovor sa HTP „Primorjem“, ali danas smo saznali da ugovor nije raskinut već da bi trebalo da se potpiše aneks. Ono što je pozitivno i jedina tačka dnevnog reda za koju smo glasali u posljednjih nekoliko godina, i to od srca, je odluka o početku rekonstrukcije hotela. To je nešto što smo odavno čekali i što je po prvobitnom ugovoru trebalo odavno da se završi. Pošto je najavljeno da će aneks ugovora biti danas potpisan i uvjerili smo se da su pripreme za rekonstrukciju počele, spremni smo da zaboravimo prethodni period i nadamo se da će ova investicija uspješno da se okonča – kazao je Božović.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

On ističe da je pozitivno što je hotel sa postojećim kapacitetima radio i do sada solidno i što su radnici redovno primali plate.

Prema riječima predsjednika Odbora direktora ovog preduzeća Dragana Bućina, završen je i revidovan glavni projekat rekonstrukcije, a predračunska vrijednost radova je oko šest miliona eura.

– Imajući u vidu da su riješeni svi problemi u našu korist kao investitora, koji su onemogućavali početak ove investicije, a koji su se odnosili na sudske sporove i manjkavosti planskog dokumenta u odnosu na postojeće stanje, „Primorje“ a.d. je u potpunosti spremno da izvrši planiranu rekonstrukciju ovog hotela. To je bio i naš cilj određen prilikom njegove kupovine – objašnjava Bućin dodajući da u prethodnom periodu nijesu započinjali investiciju upravo zbog postojanja objektivnih okolnosti koje su sprečavale njen početak.

– Kada su te okolnosti nestale, „Primorje“ kao odgovorni investitor pristupa realizaciji ove investicije – kazao je Bućin.

Planirano je da se radovi na rekonstrukciji obavljaju u dvije faze kako bi hotel bio otvoren i za sezonu 2014. godine, a svi radovi bi po dinamičkom planu bili završeni do kraja 2015. godine. Kako objašnjava Bućin, rekonstrukcija hotela predviđa podizanje kategorizacije hotela na nivo od 4 zvjezdice, u kojem bi bilo 215 smještajnih jedinica (soba i apartmana) i svih drugih potrebnih sadržaja, poput wellnesa, konferencijske sale i slično, koje savremeni hotel mora imati. Finansijska konstrukcija za izvođenje potrebnih radova je zatvorena, a potpisivanje aneksa ugovora, kako najavljuje Bućin, se očekuje tokom naredne sedmice.

-Novi objekat će predstavljati najveći hotel visoke kategorije u gradskom jezgru Herceg Novog, pa je nesporan njegov značaj za turističku ponudu ovog grada. Što se tiče same kompanije „Primorje“ ovo je još jedan u nizu naših planiranih projekata čija realizacija za cilj ima podizanje ukupne vrijednosti kompanije, a samim tim i vrijednosti uloga akcionara, što nam je i primaran interes – kazao je Bućin.

Potpisan aneks ugovora

Predstavnici Vlade, Fonda PIO i konzorcijum kojeg čine HLT Fond i kompanija Primorje potpisali su juče aneks ugovora za Centar za odmor, rekreaciju i liječenje Igalo.

Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma su saopštili da je prije potpisivanja dostavljena bezuslovna bankarska garancija u iznosu od 1,2 miliona eura.

Aneks ugovora je potpisan na sastanku ministra održivog razvoja i turizma, Branimira Gvozdenovića sa predsjednikom Odbora direktora tivatske kompanije Primorje, Božidarom Draganićem i direktorom Fonda PIO, Dušanom Perovićem.

Iz Ministarstva su objasnili da je Aneksom ugovora investitor obavezan da stavi u funkciju hotel standarda četiri zvjezdice najkasnije do 31. decembra 2015. godine. (pobjeda.me)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *