Šehović: Gubitak KAP-a od stečaja do kraja godine biće 13 miliona eura

Dodajte komentar

Kombinat aluminijuma (KAP) od uvođenja stečaja pa do kraja ove godine napraviće gubitak od šest miliona eura i još sedam miliona po osnovu krađe struje, saopštio je poslanik SDP-a Damir Šehović.

On je na sjednici Skupštine koja je u toku i gdje se razmatra predlog zakona o zaštiti državnih interesa u rudarsko-metalurškom kompleksu koji su podnijeli poslanici Demokratskog fronta (DF) rekao da će KAP poreske obveznike samo za nešto više od pola godine koštati 13 miliona eura, što se, kako kaže, skriva od javnosti.

“Oni koji su to uradili neka demantuju ove podatke ili neka snose političku odgovornost”, kazao je Šehović.

Šehović je rekao da je od sedam miliona eura za krađu struje Montenegrobonusu u junu plaćeno tri miliona.

Predsjednik odbora direktora Montenegrobonusa Darko Uskoković odbio je da u ponedeljak saopšti podatke koliko je ta kompanija od uvođenja stečaja dala novca za organizovanje proizvodnje i koliko je novca potrošeno za struju.

Uskoković je objasnio da je neozbiljno govoriti o funkcionisanju KAP -a u periodu od nekoliko mjeseci te da ti podaci ništa ne bi značili.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“Tih 13 miliona je 1.133 novih radnih mjesta ako je cijena jednog radnog mjesta 10.000 što je realizovao Investiciono-razvojni fond (IRF). Tih 13 miliona je duplo više od godišnjeg prihoda po osnovu kriznog poreza i godišnjeg prihoda od taksi euro po euro, pola onoga što je penzionerima uzeto od zamrzavanja penzija”, rekao je Šehović, dodajući da se to ne smije kriti od javnosti.

On je najavio amandmansko djelovanje na predlog zakona, kako bi Skupština dala posljednju riječ o KAP -u.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *