Hoće li kolašinski hotel „Lipka“ postati dio „Montenegrostars hotels grupe“

Dodajte komentar

Vrata prestižnog hotela „Lipka“ mogla bi biti otvorena tokom predstojeće zimske sezone. To je, doduše još nezvanično, najavljeno nakon jučerašnje posjete predstavnika hotelske grupe „Montenegro stars“ u čijem je vlasništvu između ostalog i hotel „Splendid“.

Kako Pobjeda nezvanično saznaje, Prva banka, koja je vlasnik hotela „Lipka“, zainteresovana je da buduće poslovanje hotela bude organizovano sa nekom domaćom kompanijom. Jučerašnja posjeta je imala za cilj da se potencijalni budući partneri iz „Montenegro starsa“ upoznaju sa trenutnim stanjem hotela „Lipka“ u čije je održavanje Prva banka u prethodnom periodu uložila dosta sredstava, a cilj svake banke je da se oslobodi nekretnina. Inače, Prva banka je postala vlasnik hotela „Lipka“ nakon što prethodni vlasnik hotela, preduzeće „Bepler investments Montenegro“ nije mogao da vrati kreditno zaduženje.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Najava da bi hotel „Lipka“ konačno mogao biti otvoren ohrabrila je i 38 radnika koji su bez posla još od početka maja 2012. godine. Bez posla, ali i bez radnih knjižica i ostale radne dokumentacije koja je ostala zaključana u hotelu. Radnici su juče obilazili  hotel i kazali da očekuju da dobiju pravog poslodavca koji će razumjeti njihove probleme i status koji pokušavaju da riješe skoro 20 mjeseci.

– Pozdravljamo ovu inicijativu Prve banke i čekamo da se konačno otvore vrata hotela „Lipka“, koji je prepoznatljivost turističke ponude Kolašina, ali i sjevera Crne Gore – poručili su radnici hotela „Lipka“. (pobjeda.me)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *