Policija upotrijebila silu: Kamioni izašli iz KAP-a

Dodajte komentar

Vozači oko 10 kamiona natovarenih aluminijumom uz pomoć policije izašli su na pomoćni izlaz, gdje je bila manja grupa radnika na blokadi.

Policija je upotrijebila silu, iako je prethodno najavljivala da se neće miješati jer nije bilo narušavanja javnog reda i mira.

Radnici su legli ispred kapije, ali ih je policija silom podigla i uklonila, dok kamioni nisu izašli.

Stečajni upravnik Kombinata aluminijuma (KAP) Veselin Perišić i i šef menadžerskog tima koji upravlja KAP-om, Nebojša Dožić najavili su da će do kraja dana doći do gašenja KAP-a ukoliko blokada izvoza metala ne bude prekinuta.

Perišić je kazao da su ukoliko dođe do gašenja mogući i incidenti između grupe radnika koja rade u kompaniji i penzionera koji blokiraju izvoz metala.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Dožić je kazao da neće imati novca da kupe sirovine ukoliko do kraja dana aluminijum ne bude ocarinjen, kada će KAP dobiti novac.

Predstavnik bivših radnika Radovan Tošković kazao je novinarima da ne vejeruje da može doći do sukoba, odnosno da ih može izrežirati samo sadašnja uprava, kao i da KAP ima dovoljno zaliha sirovina da nastavi proizvodnju još nekoliko dana.

Perišić je kazao da su svi spiskovi viška radnika računajući i penzionere poslati u Ministarstvo ekonomije.

Stečajni upravnik je dodao da je za sjutra zakazan sastanak u tom resoru kako bi mogli razgovarati o mogućnostima isplate otpremnina.

Perišić je kazao da je zbog toga pozvao bivše radniker na sastanak jutros, da prekinu blokadu i sačekaju stanak, ali da su oni to odbili.

Tošković je potvrdio da blokada neće biti prekinuta, dok ne dobiju čvrste gfarancije da će im otpremnine biti isplaćene. (vijesti.me)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *