“Ikea” 2014. stiže u Staru Pazovu?

Dodajte komentar

Predsjednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović izjavio je za “Magazin Biznis” da očekuje da “Ikea” u 2014. počne izgradnju objekta u toj opštini.

Kako prenosi portal “eKapija”, Radinović je u intervjuu za “Magazin Biznis” izjavio da bi najveći svetski prodavac namještaja, švedska “Ikea”, već naredne godine mogla da počne izgradnju objekta na teritoriji opštine Stara Pazova, i to u novoj centralnoj industrijskoj zoni koja se prostire na površini od 389 hektara.

“Prednosti te zone su, prije svega, lokacija uz autoput E75 i potpuna blizina Beograda, na samoj granici katastarskih opština Pazove i Zemuna. Upravo u toj zoni ‘Delez’ gradi distributivni centar za cio Balkan i oni su tu prvi investitori. Trebalo bi da 10-15 investitora može da se smjesti na tom našem dijelu od 85 hektara”, objašnjava Radinović.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“‘Ikea’ tu takođe ima zemljište od 16 hektara, koje su kupili još prije deset godina. Imali su probleme koje smo mi zatekli, da nisu raščistili odnose oko te zemlje, da su ih prethodni vlasnici tužili, nisu izvršili konverziju zemlje, u međuvremenu su se mijenjali zakoni… Imali smo sastanak sa njima, imali smo veoma otvorene razgovore i tražili smo ili da grade ili da ustupe zemljište. Riješili smo sve te probleme. Trebalo bi sada da izvrše konverziju i očekujemo da sledeće godine počnu da grade”, najavljuje predsednik opštine Stara Pazova, prenosi b92.net.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *