„Trivit“ iz Vrbasa novi vlasnik Gradske pekare u Nikšiću

Dodajte komentar

Ministar poljoprivrede Crne Gore Petar Ivanović i gradonačelnik Nikšića Veselin Grbović ozvaničili su danas početak rada Gradske pekare u Nikšiću koju je, nakon što je u martu 2011. godine uveden stečaj, preuzeo novi vlasnik – kompanija „Trivit“ iz Vrbasa.

U obnovu pekare, „Trivit“ – porodična kompanija Dragana i Vere Šćepanović uložila je dva miliona eura i zaposlila 60 radnika.

Objekti Gradske pekare su potpuno obnovljeni, mašine su remontovane, a nabavljena su i nova vozila.

Gradska pekara će hljeb i peciva isporučivati tržištu u cijeloj Crnoj Gori.

Vera Šćepanović rekla je da je dnevna proizvodnja, za sada, 10.000 vekni bijelog hljeba od 600 grama, koji će se prodavati po cijeni od 50 centi.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

„Prvi put na crnogorskom tržištu naći će se specijalna vrsta tonus hljeba bez brašna, od klica pšenice, koji se proizvodi po ugovoru sa ruskom Akademijom nauka i po strogo čuvanoj licenci“, objasnila je Šćepanovićeva.

Ona je dodala da će, za sada, pekara isporučivati 3.000 komada tonus hljeba, a u proizvodnom asortimanu biće i sitna peciva – beskvasne štanglice, podloge za picu, kore za pitu.

Prema njenim riječima, cilj kompanije „Trivit“ je da potrošači dobiju kvalitetan proizvod po povoljnoj cijeni.

„Trudićemo se da uvijek budemo korak ispred konkurencije, a svi naši kapaciteti zasnivaju se na proizvodnji zdrave hrane“, poručila je Šćepanovićeva.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *