Učenici OŠ „OKTOIH“ posjetili Societe Generale Montenegro banku

Dodajte komentar

Povodom Svjetskog dana štednje 31.oktobra, učenici četvrtog razreda OŠ „Oktoih“ iz Podgorice posjetili su Societe Generale banku Montenegro.

Djeca su sa svojim domaćinima posjetila sektore u banci i naučila o poslovima koji se u njoj obavljaju. Zaposleni u banci su djeci objasnili kako se čuvaju novac i dragocjenosti, kako se koriste sefovi i zašto je važno da nauče da štede od malih nogu.

Djeca su posjetila i ekspozituru banke u Moskovskoj ulici gdje su posmatrali prijem klijenata, brojanje novca, korišćenje bankomata i učili o poslovima koji se obavljaju u ekspozituri.

Za djecu je organizovan i kviz znanja na temu banke i štednje, pa će Societe Generale Montenegro, kao uspomenu, za djecu pripremiti poseban CD sa video snimkom svih odgovora malih gostiju. Sva djeca su dobila poklone i kasice za štednju, kako bi ubuduće čuvali novac koji budu dobili od svojih roditelja, baka i deka…

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Societe Generale Montenegro će se i ove godine tradicionalno pridružiti akciji “Nedjelje štednje” Centralne Banke Crne Gore. Tokom akcije, banka i CBCG  dodijeliće štedne knjižice sa ukupnim iznosom od 400 EUR djeci rođenoj tokom Nedjelje štednje, a biće nagrađeni i najbolji radovi na literarnom konkursu koji je pokrenut.

Societe Generale Montenegro u ponudi svojih štednih proizvoda ima dječju štednju – Sože štednjicu kojom roditelji najčešće štede za školovanje svoje djece. Iznos ove štednje zajedno sa kamatom moguće je podići nakon navršene osamnaeste godine djeteta. Klijenti se često odlučuju za ovakav vid štednje kako bi svojoj djeci obezbijedili sredstva za nastavak školovanja nakon njihove navršene osamnaeste godine života, kupovinu automobila i sl.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *