Luštica Development: U trećem kvartalu uloženu 4,87 miliona eura

Dodajte komentar

Luštica Divelopment AD uložila je €4,87 miliona u projekat Luštica Bej u trećem kvartalu ove godine. Tivatska kompanija je do sada u taj projekat uložila gotovo €35 miliona.

Treći kvartal 2013. godine predstavlja važan osnov za Lušticu Bej. Luštica Divelopment, podružnica švajcarskog Orascoma, je 14. oktobra obilježila mobilizaciju radova na prvoj marini u Luštica Beju u Tivtu u prisustvu uglednih gostiju iz svih krajeva svijeta. Marina će biti srce naselja, koje će biti okruženo golf terenom, stazama za pješačenje i biciklizam, wellness sadržajima i sa još mnogo toga. Destinacija u nastajanju objediniće dugogodišnju pomorsku istoriju Crne Gore sa Oraskomovom ekspertizom u upravljanju naseljima i marinama. Prva marina, čija izgradnja bi, kako je planirano, trebalo da traje dvije do tri godine, imaće 120 vezova. Projektant i arhitekta marine je egipatska kompanija ECMA.

Događajem je obilježeno rođenje novog primorskog naselja, još jedne Oraskomove destinacije o kojoj će se pričati, kao i prvih 100 kućevlasnika. Prvi apartmani, koji su svi unaprijed prodati, biće spremni za upotrebu 2015. godine.

Početak gradnje naselja obilježen je još 18. maja ove godine ceremonijalnim postavljanjem kamena temeljca. Gradnja prvih deset zgrada sa 72 prodata stana već je u toku.

Luštica Bej dizajnirana je da bude dom onih koji vole aktivan i zdrav način života na Jadranskoj obali. Projekat predviđa izgradnju preko 1500 stanova, hotele, kao i druge brojne pogodnosti i društvene sadržaje.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *