Vektra Jakić: Korak bliže punoj proizvodnji

Dodajte komentar

U pljevaljskoj kompaniji Vektra Jakić juče je pokrenuta glavna prozvodna linija, čime se, kako je saopšteno, otvara prostor za nova radna mjesta na sjeveru Crne Gore.

-Puštanje glavne linije za proizvodnju u kompaniji znači da se otvara prostor za nova radna mjesta na sjeveru Crne Gore, da smo još jedan korak bliže uspostavljanju pune proizvodnje u Vektri, te da imamo jedan problem manje – rekao je prilikom obilaska firme ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović.

On je kazao da postoji mogućnost da u narednom periodu, kao što je to bilo kod puštanja prve linije, dođe do određenih tehničkih zastoja, ali da je to uobičajeno, nakon zastoja od dvije godine.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

-Sada je bitno fokusirati se na nove investicije u okviru kompanije i na uvezivanje sistema između šumarstva i drvoprerade, što je u skladu sa ingerencijama koje je dobilo Ministarstvo poljoprivrede, piše Pobjeda.

Vlasnik kompanije Dragan Brković rekao je da očekuje da u narednih 20 dana Vektra preuzme upravljanje, da se ukine stečaj i završi stečajni postupak.

-Planiramo, takođe, da u naredne dvije sedmice uvedemo izvođače na završetak fabrike za proizvodnju peleta. Realno je da se do kraja godine ta fabrika pusti u probnu proizvodnju – kazao je Brković.

Projekat finalne proizvodnje uposliće 456 radnika

Vlasnik Vektre Jakić Dragan Brković očekuje da će se do kraja godine svi radnici preduzeća vratiti na svoja radna mjesta.

-Trenutno imamo 70 zaposlenih, a kada se završi projekat finalne proizvodnje 456 radnika će biti uposleno direktno u Jakiću i očekujemo oko 500 eksterno, na eksploataciji šume i izgradnji puteva – dodao je Brković.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *