Samo 15 odsto mladih Francuza optimistično po pitanju zapošljavanja

Dodajte komentar

Mladi ljudi u Francuskoj su vrlo pesimistični u pogledu zapošljavanja uopšte, a manje kada je u pitanju njihov budući profesionalni život, otkrila je studija istraživačkog centra OpinionVej.

Prema ovom istraživanju, samo 15 odsto punoljetnih građana Francuske, mlađih od 26 godina, izražava optimizam u vezi sa zapošljavanjem u svojoj zemlji, prenio je francuski list Figaro.

Profesionalna perspektiva je, međutim, ocijenjena mnogo bolje. Studenti, koji još uvijek nisu potražili svoje prvo zaposlenje, optimistični su u 64 odsto slučajeva u pogledu stanja na tžištu rada, dok je u martu isto mišljenje imalo samo njih 25 odsto.

U kategoriji mladih koji su već zaposleni ili upravo traže posao, optimizam je nešto manji (40 odsto).

[widgets_on_pages id=”Baner”]

U ovom kontekstu, 90 odsto ispitanika smatra da je privremeno zaposlenje dobar način da se stekne profesionalno iskustvo, što je za tri poena više u odnosu na prethodno istraživanje.

Privremeno zapošljavanje je, međutim, takođe na udaru krize. Prema zvaničnim podacima, broj privremeno zaposlenih u junu tekuće godine smanjen je za 11 odsto, a u avgustu za šest odsto u odnosu na isti mjesec 2012.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *