Crnogorske preduzetnice na skupu u Strugi, Makedonija

Dodajte komentar

Prije dva dana u Strugi-Makedonija završena je Međunarodna konferencija žena preduzetnica u sklopu projekta INVESTIRAJ ZA BUDUĆNOST– pod sloganom: Talenat: moj, tvoj, naš! … dijeljenje naših talenata i jačanje naše mreže.

„Udruženje preduzetnica Crne Gore” na ovom skupu, predstavljala je gospođa Edita Dautović, potpredsjednica Udruženja.

Projekat predviđa podršku procesu obrazovanja i učenja; podršku umrežavanju i unapređenju žena i ženskog preduzetništva. Konferencija je okupila predstavnice biznisa, preduzetništva, političkog i javnog života, civilnog sektora i drugih različitih društvenih oblasti.

Pomenuti projekat IFTF počeo je sa serijom od tri velike konferencije koje su održane u Istanbulu, Zagrebu i Varšavi. I ova konferencija u Strugi je nastavak umrežavanja uspješnih žena različitih profilacija iz Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Albanije, Jermenije, Azerbejdžana, Gruzije, Bjelorusije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Kipra, Grčke, Moldavije, Poljske, Slovenije, Ukrajine, Turske.

Preko 100 talentovanih žena regiona imale su priliku da tokom dva panela, više različitih radionica i seminara, podijele iskustva, sposobnosti i talente koje posjeduju i koriste u svakodnevnom radu sa ostalim učesnicama, i na taj način prošire svoja praktična znanja i vještine u poljima svojih djelatnosti i zanimanja.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Makedonska Mentoringing Mreža i njena predsjednica, gospođa Slavica Nikolovska bili su sjajni domaćini, na čemu joj se ovom prilikom još jednom zahvaljujemo, a žene iz Makedonije i ostalih država, predstavile su svoje vještine i znanja na teme: Kreativnost; Brendiranje; Ideja; Detalji; Institucija; Pretraživač – Google; Motivacija; Imidž; Emocije; Budžet; Mentorski ra; Vizija; Umrežavanje; Upornost; Prodaja; Raznolikost; Reputacija, itd…

Misija Projekta, koji je podržan od strane State Departmenta, je da se osnaže preduzetnice da utiču na pozitivne promjene u svojim matičnim ekonomijama, i posvećenost poboljšanju ekonomskih mogućnosti za žene u biznisu;

Gospođa Dautović je imala priliku da razgovara sa ostalim učesnicama i o stvaranju mreže među onih žena koje su posvećene unapređenju poslovnog ambijenta za žene u Evropi. I na koji način izvršiti pripremanje žena Jugoistočne Evrope i Evroazije, da izvrše pozitivne promjene u svojim nacionalnim ekonomijama, uključujući i male grantove, obrazovne razmjene, i mentorstvo.

Pored preduzetnica skupu su prisustvovale  i brojne predstavnice domaćih i međunarodnih institucija nadležnih za razvoj preduzetništva i privrede, kao i jedan broj žena političarki koje su iskazale svoju podršku i solidarnost ženskom preduzetništvu.

Delegaciju iz Crne Gore su pored potpredsjednice Udruženja preduzetnica Crne Gore, Edite Dautović, predstavljale  žene iz različitih oblasti privrede i preduzetništva, kao i nevladinog sektora i javnog života. Događaju su prisustvovale,  poslanica SNP CG Snežana Jonica, njene partijske koleginice Radmila Đurišić, Marina Vujadinović i Milica Kaluđerović, predsjednica asocijacije “Ženska akcija” Slavica Striković, zatim preduzetnice, Branka Vuksanović iz “Spin”-a, Radojka Ražnatović iz “Frutierre”, Tamara Pelević brend “Tamara Luma”, Margita Raičević “Estetic studio Maja” i  Radmila Caušević iz “Alfaton Lekić”.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *