Tivat: Prodato 120 neizgrađenih vila

Dodajte komentar

Na dijelu poluostrva Luštica koje pripada tivatskoj opštini je ove nedjelje i zvanično započela gradnja najvećeg turističkog kompleksa na južnojadranskoj obali.

A da se radi o projektu koji predstavlja “pun pogodak”, saopšteno je na samoj svečanosti povodom početka realizacije investicije “teške” 1,1 milijardu dolara, pišu Novosti.

Još s papira i kompjuterske animacije, dakle prije nego što je zaboden prvi kramp uz neuzorane ledine Luštice, prodato je čak 120 kuća i vila u budućem turističkom gradu.

“To je zaista nevjerovatno”, izjavio je Samih Saviris, predsjednik “Oraskoma”, kompanije koja je glavni investitor.

Uz obalu Luštice, dugu 35 kilometara, u fazama će se graditi kompleks koji će činiti 275 rezidencijalnih vila, 271 kuća, osam hotela, dvije marine, osnovna škola, zdravstveni centar, golf tereni, prodavnice…

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Ugovor o ovom velikom poslu potpisali su 2009. egipatski “Oraskom”, odnosno njegova švajcarska firma, i Vlada Crne Gore. Strani investitor je vlasnik 90 odsto, dok Vlada ima 10 odsto akcija. 

Prije početka gradnje projekat nazvan “Luštica Bej” dobio je prestižnu “Nagradu izuzetnosti”, koju dodjeljuje Američko društvo pejzažnih arhitekata (ASLA).

Prvi radovi su započeti na marini, koja će biti izgrađena za dvije do tri godine. Njena izgradnja koštaće oko 30 miliona eura. Uporedo će se graditi ostali turistički objekti, a prva faza novog grada na Luštici biće okončana 2017. godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *