Slovenačka vlada izglasala porez na nekretnine

Dodajte komentar

Slovenačka vlada je na jučerašnjoj sjednici usvojila prijedlog zakona o porezu na nekretnine, o kom se dugo polemisalo, objavio je na Tviteru kabinet premijerke Alenke Bratušek.

Portal seebiz napominje da će o pojedinostima predloženih rješenja javnost kasnije upoznati ministar finansija Uroš Čufer i državna sekretarka Mateja Vraničar, ali i prenosi pisanje lista Finance prema kome će porez na nekretnine vjerovatno iznositi oko 80 do 85 odsto procijenjene vrijednosti stanova koje je u ponedeljak objavila Geodetska uprava. Na ostale nektretnine bi se mijenjala stopa od 100 odsto, piše list, prenosi Capital.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Za vlasnike stanova, koji zbog finansijskih poteškoća nisu u mogućnosti da plate porez, novi prijedlog predviđa prenos poreza u obliku duga, koji će teretiti nekretninu.

Budućnost vjerskih objekata takođe ostaje nejasna, iako su lideri najvećih vjerskih zajednica u Sloveniji, nakon sastanka sa premijerkom, izrazili nadu da će nekretnine koje se koriste u vjerske svrhe biti izuzete od poreza, javlja agencija STA.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *