Dell najbolji proizvođač flash rješenja za skladištenje podataka

Dodajte komentar

Kompanija Dell izabrana je, od strane korisnika, za najboljeg proizvođača flash rješenja za skladištenje podataka.

Prema rezultatima ankete ITIC/Storage Strategies NOW sprovedene među više od 550 globalnih IT lidera, 32 odsto ispitanika trenutno koristi ili planira implementaciju flash/SSD tehnologije.„Upotreba zahtjevnih aplikacija za analizu velikih količina podataka i obradu transakcija omogućava organizacijama da rade brže, donesu bolje odluke na osnovu više informacija, kao i da poboljšaju kvalitet usluge koju pružaju korisnicima. Međutim, udovoljavanje zahtjevima korisnika može da bude veoma skupo,“ rekao je Alan Atkinson, potpredsjednik i jedan od generalnih direktora Dell Storage centra.

„Dell je jedini veliki dobavljač koji je uspješno pronašao način da ponudi all-flash rešjenja po cijeni klasičnog diska. Dell integriše flash u potpuno funkcionalna rješenja za skladištenje i koristi Enterprise Storage funkcije, poput rangiranja, replikacije i upravljanja podacima kako bi podržali visoke zahtjeve obrade uz novi nivo cjenovne efikasnosti i novi pristup korisnicima.“

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Povezivanjem dual flash drive tipova i klasičnih diskova kompanije mogu da koriste do 84 odsto manje prostora za smještaj servera i druge pasivne i aktivne mrežne opreme, poboljšaju učinak smanjenjem perioda latencije za do 90 odsto i smanje troškove za oko 56 odsto u poređenju sa klasičnim diskovima, prenosi Capital.

Brz rast nestrukturiranih podataka, poput audio, video i slikovnih datoteka, doveo je do potražnje za cjenovno povoljnim rješenjima kojima se podaci mogu čuvati onlajn i tako uvijek biti dostupni. Dell isporučuje i Dell Compellent SC280 optimizirano kućište, sa do 2,8 puta većim kapacitetom od konvencionalnih 2U 3,5-inčnih kućišta za klasične diskove. Na taj način omogućeno je povezivanje podataka sa flash medija visokih performansi sa medijima visokog kapaciteta u jednom kućištu. Ovom kombinacijom informatički stručnjaci mogu uz povoljnu cijenu da pruže podršku ostvarenju poslovnih ciljeva, daju bolji uvid u podatke i da preusmjere više sredstava u razvoj inovacija i usluga za privlačenje i zadržavanje korisnika, prenose agencije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *